Autorităţile suedeze au interzis Tetra Pak să exporte produse în Rusia

Autorităţile suedeze au interzis Tetra Pak să exporte produse în Rusia

Consiliul Naţional Suedez pentru Comerţ a respins cererea Tetra Pak de a continua să-şi exporte produsele în Rusia, potrivit ziarului Dagens Nyheter .

La sfârşitul lunii mai, o serie de companii suedeze, inclusiv concernul Tetra Pak, s-au adresat guvernului ţării cu o solicitare de a găsi o modalitate de a exporta produsele necesare funcţionării unităţilor de producţie localizate în Rusia. În special, Tetra Pak, care deţine o fabrică în oraşul Lobnya din regiunea Moscova, a cerut autorităţilor suedeze să permită exporturile către Rusia din motive umanitare, deoarece compania produce „şapte din 10 pachete de lapte şi sucuri folosite în ţară."

În plus, Tetra Pak a recunoscut că, din cauza încetării exporturilor, activele companiei vor fi naţionalizate, ceea ce va oferi Rusiei „acces la tehnologii pe care nu le are în prezent”. Astfel, măsurile luate de Uniunea Europeană în raport cu Rusia vor avea efectul opus.

Consiliul Naţional de Comerţ suedez nu a fost de acord cu argumentele companiei, afirmând că exportul de produse Tetra Pak în Rusia nu poate fi privit din punct de vedere umanitar.

Anterior, presa a raportat că firma-mamă Tetra Pak plănuieşte să părăsească Rusia. Pe 23 mai, serviciul de presă al Tetra Pak a declarat pentru TASS că firma intenţionează să continue să lucreze pe piaţa rusă.

Tetra Pak este lider global în soluţiile de procesare şi ambalare a alimentelor. Compania are peste 25 de mii de angajaţi în întreaga lume. Fabrica Tetra Pak este situată în Lobnya, şi este cea mai mare întreprindere din Rusia şi Europa de Est pentru producţia de material de ambalare pentru produse alimentare lichide.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...