Autorităţile ucrainene oferă o recompensă de 100 de dolari pentru denunţarea colaboratorilor ruşilor

Autorităţile ucrainene oferă o recompensă de 100 de dolari pentru denunţarea colaboratorilor ruşilor

Guvernatorul Vitali Kim invită la furnizarea de informaţii despre "cei care le dezvăluie ocupanţilor locuri de desfăşurare a trupelor ucrainene" sau îi ajută la stabilirea coordonatelor potenţialelor ţinte ale bombardamentelor, conform Agerpres .

"După verificări minuţioase şi confirmarea informaţiilor furnizate, primiţi o primă de o 100 de dolari", a anunţat el.

În plus, guvernatorul a precizat că intenţionează să "închidă" oraşul Nikolaev pentru câteva zile pentru a-i neutraliza pe trădători şi pe colaboratorii ruşilor.

"Vrem să punem capăt" acestui lucru, a afirmat guvernatorul. "Dispunem de o bază de date importantă. Vom închide oraşul pentru câteva zile, vom merge să batem la uşa unor persoane rele", a declarat el pentru media Hodorkovksi Live.

Declaraţiile vin într-un moment în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a concediat pe şeful serviciilor speciale şi pe procuroarea generală, reproşându-le eforturile insuficiente în materie de luptă împotriva spionilor şi a colaboratorilor Moscovei.

Peste 650 de anchete pentru "înaltă trădare" şi "colaborare" cu Moscova vizează colaboratori ai parchetului şi ai forţelor de ordine ucrainene, ceea ce ridică "întrebări foarte serioase" privind munca celor doi conducători, a subliniat preşedintele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”