Autoritățile vor să listeze 10% din Hidroelectrica, într-o primă fază; se așteaptă concluziile consorțiului de listare

Autoritățile vor să listeze 10% din Hidroelectrica, într-o primă fază; se așteaptă concluziile consorțiului de listare

Autoritățile vor să listeze 10% din Hidroelectrica într-o primă fază, iar apoi încă 5%, dar pentru a se demara procesul sunt așteptate concluziile consorțiului de listare, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Toma Petcu, într-o conferință de presă.

 "Vom adopta cât de curând o Hotărâre de Guvern prin care vom modifica un singur lucru: procentul de listare. Nu vom modifica metoda, se va modifica doar procentul de listare, în sensul că de la 15%, cât dorește să listeze statul român, dorim doar 10%, pentru a vedea cum funcționează în piață, cum se manifestă în piață Hidroelectrica ca și companie listată și să avem posibilitatea la un moment ales de stat să se listeze restul de 5%, pentru a maximiza banii care se iau din această listare. Banii de pe listare vor intra în companie și ne dorim ca aceste sume să fie folosite doar pe dezvoltare. Ne interesează să vedem dacă putem să dezvoltăm noi capacități. Ne interesează dezvoltarea pe termen lung", a spus Petcu.

El a precizat că se așteaptă, în acest moment, concluziile consorțiului de listare ca să poată fi demarat IPO-ul.

"Actualul consiliu de supraveghere este provizoriu. Noi am realizat caietele de sarcini și urmează săptămâna viitoare să le urcăm pe SEAP pentru achiziția unei companii de recrutare ca să putem să alegem reprezentanții în Consiliile de Administrație", a subliniat ministrul Energiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac

5 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile