Autorul atacului armat din Belgrad, primele declarații. Motivul pentru care a ucis nouă persoane VIDEO

Autorul atacului armat din Belgrad, primele declarații. Motivul pentru care a ucis nouă persoane VIDEO

Kosta Kecmanovic, elevul sârb de clasa a VII-a, care a deschis focul miercuri dimineață într-o școală din centrul Belgradului, ucigând opt colegi și un paznic, nu poate fi tras la răspundere penal ca urmare a vârstei sale.

Autorul atacului armat era „ostracizat de societate”. Foto: AFP (Arhivă)

În online au apărut imagini cu momentul în care băiatul este scos din școală cu cătușe și o jachetă pe față.

Șeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a afirmat miercuri seară că băiatul era „ostracizat de societate” și că acest lucru l-ar fi determinat să comită atacul.

Nu am putut afla motivul atunci (n.red dimineața), pentru că este vorba despre un copil. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Acest fapt l-a determinat să facă acest lucru”, a declarat Veselin Milic la televiziunea de stat RTS, conform Blic .

„Într-un interogatoriu în prezența reprezentanților Centrului de Asistență Socială, băiatul a declarat că a fost ignorat de societatea în care trăia și că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie, și că acest lucru l-a determinat să facă asta”, a mai precizat liderul poliției din Belgrad.

De asemenea, autorul atacului a fost cel care a sesizat poliția și anunțat m asacrul, afirmând că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”, potrivit lui Milic. Mai mult decât atât, elevul de clasa a VII-a mărturisit și că a pregătit patru cocktail-uri Molotov.

Avea și patru cocktail-uri Molotov și două pistoale. Potrivit declarației sale, nu a avut nicio intenție sau dorință să dea foc vreunui copil cu acele cocktail-uri Molotov, ci, după cum a spus el, a vrut să construiască un zid de apărare la intrarea în școală, pentru ca poliția să nu poată veni și oferi ajutor”, a mai precizat ofițerul de poliție.

Totodată, șeful poliției din Belgrad a mai reafirmat că elevul este cel care a sesizat autoritățile: „A declarat că, făcând acest lucru, a fost cuprins de frică, panică și avea respirația ciudată și că i s-a părut corect să sune poliția și să anunțe”.

Băiatul, în vârstă de 13 ani, a plănuit totul timp de o lună și întocmise o listă de copii vizați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”