Autorul atentatului din Manchester "probabil nu a acționat singur", declară ministrul de interne, criticând scurgerile din SUA

Autorul atentatului din Manchester "probabil nu a acționat singur", declară ministrul de interne, criticând scurgerile din SUA

Autorul atentatului de luni seara din Manchester, soldat cu 22 de morți, era cunoscut de serviciile de informații și "probabil nu a acționat singur", a declarat ministrul britanic de interne Amber Rudd la BBC, conform AFP și Reuters.

Atentatorul sinucigaș Salman Abedi , un britanic de origine libiană, "nu a acționat probabil singur", a spus Amber Rudd, subliniind că atentatul care a vizat un concert de muzică pop a fost "mai sofisticat decât altele".

Serviciile de informații "îl cunoșteau", a declarat Amber Rudd la BBC despre autorul atentatului soldat cu 22 de morți și 59 de răniți luni seara la Manchester (nord-vestul Angliei).

Ministrul de interne britanic a declarat că a fost "iritant" că această informație despre anchetă privind autorul atentatului a fost divulgată de surse de securitate din SUA înainte ca poliția britanică să fie pregătită să o facă publică.

Autoritățile l-au identificat pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinți de origine libiană.

"Pare probabil, posibil, că nu a făcut asta singur, de aceea poliția și serviciile de informații își continuă cercetările pentru a se asigura că obțin toate informațiile care trebuie să ne asigure securitatea", a declarat Rudd la BBC.

Întrebată dacă individul respectiv era cunoscut de serviciile de informații, ea a spus că "serviciile de securitate cunosc multă lume, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i aresteze pe toți cei pe care îi cunosc dinainte și sunt sigură că atunci când ancheta se va finaliza vom putea descoperi mai mult".

Amber Rudd a fost întrebată despre faptul că o serie de informații despre Abedi, inclusiv numele său, au provenit de la SUA și dacă ea este de acord cu schimbul de informații cu alte țări.

"Da, în mod sincer. Vreau să spun că poliția britanică a fost foarte clară că vrea să controleze fluxul de informații pentru a proteja integritatea operațională, elementul surpriză, astfel încât este iritant dacă acestea sunt transmise de alte surse și am fost foarte clară cu prietenii noștri că așa ceva nu trebuie să se mai întâmple".

Întrebată dacă scurgerile de informații din SUA au compromis această anchetă, ea a spus: "Nu aș merge atât de departe, dar pot să spun că ei sunt perfect lămuriți despre situație și că așa ceva nu trebuie să întâmple din nou".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...