Autorul dublei crime din Satu Mare a fost arestat preventiv. Bărbatul e un recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu

Autorul dublei crime din Satu Mare a fost arestat preventiv. Bărbatul e un recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu

Autorul dublei crime din Satu Mare a fost arestat preventiv. Bărbatul e un recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu.

Bărbatul reţinut de către poliţişti în cazul dublei crime din localitatea Bârsăul de Sus a fost arestat pentru 30 de zile în noaptea de joi spre vineri, potrivit portalului instanţei de judecată.

Conform sursei citate, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea bărbatului de 43 de ani pentru omor calificat.

Două femei, de 53 şi 65 de ani, au fost găsite decedate într-o locuinţă din localitatea Bârsăul de Sus. Iniţial, anchetatorii au analizat posibilitatea ca femeile să fi fost ucise de doi vânzători ambulanţi care au fost la casa respectivă, însă aceştia nu au fost reţinuţi.

Suspectul este recidivist și a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu.

„Este recidivist. A mai fost trimis în judecată pentru tentativă la omor şi a fost eliberat în 2018 în baza recursului compensatoriu. A fost reţinut azi noapte (n.r. miercuri noaptea) pe o perioadă de 24 de ore. Momentan se derulează o percheziţie la domiciliul acestuia şi urmează să fie prezentat judecătorului cu propunere de arestare preventivă”, a declarat pentru „Adevărul” Marius Iancu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Potrivit anchetatorilor, motivul crimei l-a constituit jaful, bărbatul fiind la curent cu faptul că femeia în casa căreia a intrat şi la care se afla în vizită o vecină avea bani trimişi de fiul ei din Franţa. Bărbatul a mai fost condamnat în anul 2015 la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a bătut crunt soţia.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Satu Mare şi în primăvara anului trecut a fost eliberat din unitatea de detenţie.

Legea recursului compensatoriu, prin care deținuții au primit zile câștig pentru condițiile proaste din închisori, a adoptată în Parlament în 2018 de majoritatea PSD, ALDE, UDMR și abrogat recent tot în Parlament, inclusiv cu votul PSD.

Chiar și după abrogarea legii recursului compensatoriu, toți deținuții care sunt în prezent închiși vor beneficia în continuare de legea recursului compensatoriu. Abrogarea se va aplica doar faptelor comise după ce legea prin care se deființează recursul compensatoriu va fi publicată în Monitorul Oficial.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...