Autorul jafului dintr-o bancă din Bistrița a fost eliberat recent din penitenciar

Autorul jafului dintr-o bancă din Bistrița a fost eliberat recent din penitenciar

Autorul jafului armat comis în urmă cu o săptămână într-o bancă din municipiul Bistrița este din localitate și este cunoscut cu antecedente penale atât în țară, cât și în Italia.

*UPDATE Bistrița-Năsăud: Autorul jafului, reținut la doar câteva străzi distanță de unitatea bancară

Mai mult, acesta a fost eliberat recent din penitenciar, potrivit informațiilor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Alexandra Vereșezan.

"Autorul jafului de la unitatea bancară din municipiul Bistrița, săvârșit în data de 5 iulie 2016, a fost reținut de polițiști. În timpul intervenției a avut loc un schimb de focuri de armă între autor și polițist, iar unul dintre polițiști a fost rănit în braț, fiind transportat la spital pentru examinare. Cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale atât în România, cât și în Italia, fiind recent eliberat din penitenciar", a spus Vereșezan.

Surse judiciare spun că suspectul se numește Dorin Sima, are 35 ani, iar în anul 2003 a fost arestat după ce a fost implicat în uciderea unui taximetrist din Satu Mare.

Cazul jafului armat a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, iar bărbatul este acuzat de tâlhărie calificată, de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

În schimbul de focuri care a avut loc în timpul acțiunii de reținere a suspectului, un polițist — șeful Serviciului judiciar din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, Paul Andreica — a fost împușcat în brațul stâng, iar agresorul a fost împușcat într-o coapsă.

Polițistul a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureș, la locul transferului venind și șeful IPJ Bistrița-Năsăud, Claudiu Jurcan.

"S-a luat legătura cu domnul secretar de stat Raed Arafat, va fi pe mâinile cele mai bune. Sperăm să se întoarcă cu succes acasă cât mai repede. A fost împușcat în mână. Agresorul este la spital, a fost reținut. S-au tras în jur de cinci-șase focuri de armă", a spus Jurcan.

După primele îngrijiri primite la UPU Bistrița, suspectul a fost dus la policlinica din Bistrița, pentru o investigare cu computerul tomograf, fiind păzit tot timpul de către polițiști și mascați. La ieșirea din policlinică, agresorul i-a înjurat pe jurnaliștii prezenți la fața locului — acestea fiind, de altfel, primele cuvinte scoase de suspect în prezența oamenilor legii.

AGERPRES (A — autor: Tina Țucui, editor: Diana Dumitru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale