Autoutilitara din accidentul de la Cariera Jilț are 42 de ani și aparține firmei afaceristului gorjean Nicolae Sarcină, un apropiat al fostului ministru Dan Vîlceanu/Contracte de milioane de lei pentru închiriere autovehicule cu CEO, realizate printr-o firmă a unui fost angajat al lui Sarcină

Autoutilitara din accidentul de la Cariera Jilț are 42 de ani și aparține firmei afaceristului gorjean Nicolae Sarcină, un apropiat al fostului ministru Dan Vîlceanu/Contracte de milioane de lei pentru închiriere autovehicule cu CEO, realizate printr-o firmă a unui fost angajat al lui Sarcină

Marți, 17 ianuarie: Trei muncitori au murit și 10 au fost răniți după ce autoutilitara care îi transporta a derapat pe un pod și a căzut de la o înălțime de 3 metri, răsturnându-se. Procurorii anchetează acum de ce muncitorii erau transportați cu o mașină de transport marfă și verifică starea tehnică au autoutilitarei.

Vehiculul este înmatriculat pe societatea Succes Nic SRL care aparține omului de afaceri gorjean, Nicolae Sarcină. Mașina este veche de 41 de ani, potrivit informațiilor g4media.ro .

Nicolae Sarcină este cunoscut în media după ce a fost acuzat de spălare de bani, într-un dosar închis de DIICOT, de evaziune fiscală, într-un dosar soluționat după 6 ani cu trimiterea în judecată și de dare de mită într-un dosar închis după ce s-a prescris fapta. Sunt de notorietate imaginile PRO TV din urmă cu 11 ani, când Sarcină a părut să negocieze minute în șir cu un polițist pentru a nu-i da amendă.

Prin compania Succes Nic Com, omul de afaceri deține lanțul de supermaketuri Succes, dar și mai multe benzinării.

Potrivit presei locale, Sarcină mai deține exploatări forestiere, brutării, carmangerii, trust de presă (ziarul Impact, postul local de televiziune Acces Tv, radio Omega), şcoală auto, firme având ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare, servicii de pază, reparaţii utilaje miniere, producţie publicitară și construcţii.

În acest caz, societatea Succes Nic a închiriat mașini către Uzina Rominex SRL care a semnat mai multe contracte cu CEO Oltenia.

Potrivit ziarului Gorjeanul , Societatea Uzina Rominex SRL București a încheiat, anul trecut, patru contracte cu compania energetică pentru închirierea de autovehicule pentru UMC Jilț.

Pe 15 aprilie 2022, Uzina Rominex SRL a încheiat primul contract, pentru „Închiriere autovehicule de transport industriale cu șofer” – lotul 3 UPRUM ROVINARI, lotul 4 UMC JILT si lotul 5 UMC MOTRU, pentru suma de 760.000 de lei.

Două luni mai târziu, pe 17 iunie, a fost parafat un alt contract, ,,Închiriere autovehicule de transport marfa cu șofer- 6 loturi”, în valoare de 2 milioane de lei.

Au urmat alte două contracte, în 5 august și 31 octombrie pentru ,,Închiriere autovehicule de transport industriale cu șofer” – lotul 9 si 10 UMC JILT”, respectiv ,,lotul 5 UPRUM ROVINARI, lotul 6, 7 si 8 UMC JILT, lotul 9 si 10 UMC MOTRU”, sumele fiind de 963.000 de lei și 307.000 lei.

Acționarul principal al societății este Carmen Turtoi, fost director de resurse umane la firma lui Sarcină, Succes Nic, iar administrator este Sorin-Victor Tivig, potrivit platformei specializate Confidas .

”Mașina e închiriată de la Succes Nic, așa este, dar are toate actele în regulă. Este înmatriculată, are și asigurare”, a declarat Sorin-Victor Tivig, contactat de G4Media.

În 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 19,2 milioane de lei și un profit înregistrat de 618 mii lei, cu 113 angajați.

În luna februarie 2022, DIICOT a clasat dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani de 7 milioane de euro al omului de afaceri din Gorj, Nicolae Sarcină, partener de business cu firma mamei lui Dan Vîlceanu, ministrul PNL al Fondurilor europene, potrivit unui răspuns al DIICOT la solicitarea G4media.ro .

Soluția de clasare a fost dispusă după 7 ani de anchetă. În noiembrie 2014, procurorii DIICOT Craiova au facut 19 perchezitii în acest caz, în Ilfov, Dolj, Gorj și Cluj. 7 persoane erau suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani de 7 milioane de euro.

În septembrie 2020, Parchetul general, de această dată, a clasat un alt dosar al afaceristului, dar a trimis în judecată pentru evaziune fiscală 2 directori ai grupului Succes, controlat de omul de afaceri.

Este cunoscut faptul că Trefo SRL Rovinari, firma mamei ministrului PNL Dan Vîlceanu, face afaceri cu Complexul Energetic Oltenia (CEO), în asociere cu o firmă controlată de afaceristul Nicu Sarcină.

Potrivit SEAP, în februarie 2021, Trefo SRL – în asociere cu Grupul Reparaţii Industriale si Montaj Excavatoare X din Sectorul 5, București, Artego din Târgu-Jiu și M.A.R.S.A.T. SA din Târgu-Jiu – şi-au adjudecat un contract de peste 1,2 milioane de euro cu Complexul Energetic Oltenia pentru modernizarea transportoarelor cu bandă din depozitul nou de cărbune al Carierei Roșia.

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare X este deținut de Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină, 31 de ani, din Târgu-Jiu, şi Elena-Ana Buzatu, 46 de ani, din localitatea Bălănești, județul Gorj. Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină este fiica afaceristului Nicu Sarcină.

Cine e afaceristul Nicu Sarcină zis ”Tati”. Era considerat unul dintre cei mai bogați gorjeni și cel mai mare angajator din zonă, cu 10.000 de angajați. Potrivit topului 300 Capital din 2012, Nicolae Sarcină avea o avere de 55-56 de milioane de euro. Prin compania Succes Nic Com, aflată acum în insolvență, controla lanțul de supermaketuri Succes, dar și mai multe benzinării.

El este căsătorit cu judecătoarea Laura-Mihaela Sarcină, preşedintele Tribunalului Gorj.

Potrivit presei locale, Sarcină mai deține exploatări forestiere, brutării, carmangerii, trust de presă (ziarul Impact, postul local de televiziune Acces Tv, radio Omega), şcoală auto, firme având ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare, servicii de pază, reparaţii utilaje miniere, producţie publicitară, construcţii și altele.

Afacerile cele mai prospere ale lui Nicu Sarcină au fost însă cu statul, prin lucrări de reparații la Complexul Energetic Oltenia și servicii de deszăpezire în județul Gorj. Firmele controlate de el au vândut instituțiilor publice produse de panificație și carmangerie sau lemne de foc.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Nicu Sracină este și finanțatorul echipelor de liga 2, Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...