Avalanșă în Tibet: 28 de persoane au murit VIDEO

Avalanșă în Tibet: 28 de persoane au murit VIDEO

Bilanţul unei avalanşe care a lovit săptămâna aceasta o şosea din munţii Tibetului (sud-vestul Chinei) a crescut la 28 de morţi, operaţiunile de căutare şi salvare fiind încheiate în prezent, a anunţat vineri agenţia de presă Xinhua, citată de AFP.

Tragedia a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la ieşirea dintr-un tunel de pe o autostradă din sud-estul regiunii. Mai multe mașini mașini și cei care se aflau în acestea au fost blocate și strivite.

Bilanţul tragediei s-a înrăutăţit la 28 de morţi, a anunţat Xinhua, precizând că operaţiunile de căutare şi salvare „s-au încheiat vineri la orele 17.30 (09.30 GMT)".

28 de oameni au murit în urma unei avalanșe în Tibet Foto: Captură Youtube

Avalanşa care a lovit tunelul Duoxiongla a fost „provocată de vânturi puternice şi temperaturi în creştere marţi", a adăugat Xinhua, citând experţi din cadrul serviciilor de salvare .

Avalanşele nu sunt neobişnuite în Himalaya , unde se află cele mai înalte vârfuri din lume.

În octombrie, cel puţin 26 de persoane au murit în India într-o avalanşă produsă pe vârful Draupadi ka Danda-II, în statul Uttarakhand (nord), reaminteşte AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”