Avarie tehnică pentru un vehicul spaţial al companiei Virgin Galactic, care şi-a întrerupt un zbor de testare

Avarie tehnică pentru un vehicul spaţial al companiei Virgin Galactic, care şi-a întrerupt un zbor de testare

SpaceShipTwo, avionul spaţial suborbital construit de Virgin Galactic, a trebuit să îşi întrerupă sâmbătă un zbor de testare şi să revină pe Terra alături de cei doi piloţi ai săi din cauza unei probleme tehnice, a anunţat compania producătoare pe contul său de Twitter, informează AFP.

"Secvenţa de aprindere a motorului-rachetă nu s-a finalizat", au explicat reprezentanţii companiei Virgin Galactic, specializată în turismul spaţial, care au precizat apoi că atât vehiculul, cât şi echipajul "sunt în mare formă".

SpaceShipTwo a decolat de la baza Spaceport America din New Mexico, la ora 15:24 GMT. Însă cei doi piloţi ai săi au trebuit să întrerupă zborul şi să revină la acea bază după un zbor care a durat puţin mai mult de o oră, aterizând la 16:45 GMT, potrivit contului de Twitter al companiei producătoare.

"Avem mai multe motoare care sunt pregătite aici, la Spaceport America. Vom verifica vehiculul spaţial şi vom repeta acest zbor în curând", au precizat managerii de la Virgin Galactic.

Compania înfiinţată de magnatul Richard Branson doreşte să trimită pasageri pe orbita Pământului, dispuşi să plătească sute de mii de dolari, pentru a pluti câteva minute în condiţii de imponderabilitate, la limita atmosferei cu spaţiul.

SpaceShipTwo urmează să trimită primii turişti în spaţiu în anul 2021, iar 600 de persoane au achiziţionat deja bilete pentru un astfel de zbor, contra sumei de 250.000 de dolari.

Astfel de lansări vor da startul primelor zboruri comerciale din domeniul turismului spaţial.

Dezvoltarea avionului-rachetă construit de Virgin Galactic, denumit SpaceShipTwo, a fost întârziată în special de un accident produs în 2014, când o eroare de pilotaj a unuia dintre cei doi piloţi aflaţi la bord a provocat dezintegrarea aparatului în timpul zborului. Un pilot a murit în acel accident, iar celălalt a suferit răni grave. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...