Averea colosală a lui Silvio Berlusconi. Cine sunt moștenitorii lui „Il Cavaliere”

Averea colosală a lui Silvio Berlusconi. Cine sunt moștenitorii lui „Il Cavaliere”

Silvio Berlusconi a murit luni la vârsta de 86 de ani în Spitalul San Raffaele din Milano, unde fusese internat vinerea trecută. În urma sa rămâne o avere colosală.

Silvio berlusconi - arhiva foto

Potrivit Forbes, suma totală se ridică în acest moment la 6,9 miliarde de dolari (echivalentul a 6,4 miliarde de euro). Va fi moștenită de cei cinci copii ai săi, trei fete și doi băieți, Marina, Pier-Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi, scrie gsp . În decursul timpului, averea acestuia a variat, apogeul fiind atins în 2014 când aceasta totaliza 9 miliarde de dolari.

Berlusconi a început să facă afaceri în domeniul imobiliar spre sfârșitul anilor '60 (proiect de construire a Milano Two - aproape 4.000 de apartamente - în afara orașului Milano.).

După ce a strâns o avere din portofoliul său imobiliar în anii 1970, și-a diversificat interesele înființând o companie de televiziune prin cablu, Telemilano, și cumpărând alte două canale de cablu în încercarea de a sparge monopolul național de televiziune din Italia. În 1978, aceste canale au fost încorporate în grupul său nou format Fininvest, care includea magazine, companii de asigurări și chiar AC Milan - unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, pe care l-a deținut timp de 31 de ani. 

În 1986 a cumpărat AC Milan, club de fotbal pe care l-a vândut în 2017 cu 830 de milioane de euro.

Familia Berlusconi este pe locul 352 în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Poreclit cu afecțiune "Il Cavaliere" (Cavalerul), cariera sa a fost marcată de o serie de scandaluri politice, financiare și personale, multe dintre acestea ducându-l în fața instanțelor de judecată.

El a fost judecat pentru acuzații care variază de la evaziune fiscală și mită până la corupție și sex cu o prostituată minoră. Însă doar un singur caz a rămas în picioare - o condamnare din 2012 pentru evaziune fiscală într-o afacere privind drepturile de televiziune. 

Berlusconi și-a făcut mai un nume ca magnat al afacerilor, devenind la un moment dat cel mai bogat om din Italia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat