Averea imensă și nejustificată a interlopului Bercea, liber după ce a înjunghiat un viceprimar

Averea imensă și nejustificată a interlopului Bercea, liber după ce a înjunghiat un viceprimar

Interlopul Bercea Mondial a fost condamnat, în octombrie 2020, la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani și 272 de zile, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiționat la 10 martie 2022. Are o avere uriașă, dar n-o poate justifica, iar fiscul a pus ochii pe ea, scrie Newsweek .

Interlopul Bercea Mondial a fost condamnat, în octombrie 2020, la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani și 272 de zile, pentru tentativă de omor asupra lui Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei. În același dosar, fiul său, Laurențiu Anghel, a fost condamnat la 9 ani și 6 luni de închisoare.

Bercea Mondial a fost eliberat condiționat pe 10 martie 2022, dar are probleme în justiție legate de averea sa uriașă, pe care nu o poate justifica.


Fapta pentru care a fost condamnat Bercea Mondial s-a petrecut în 2009, când, după o discuție ce a degenerat, interlopul l-a înjunghiat pe Valeriu Matei.

Cercetările asupra averii lui Bercea Mondial au demarat încă din iunie 2014, atunci cînd inspectorii ANAF au început să verifice dacă firmele acestuia au plătit statului taxele și impozitele aferente.

Totul se petrecea în contextul în care Mircea Băsescu, fratele președintelui de atunci al României, Traian Băsescu, era cercetat pentru luare de mită de la Bercea Mondial, în valoare de câteva sute de mii de euro, pentru a fi eliberat din închisoare, unde se afla în urma condamnării primite într-un alt dosar.

Câte case și câte terenuri deține Bercea Mondial

La vremea respectivă, presa estima că Bercea Mondial are o avere de câteva sute de milioane de lei, din afaceri cu fier vechi, dar și din afaceri ilegale. De altfel, pe numele lui Bercea Mondial existau nu mai puțin de 120 de pângeri penale pentru evaziune fiscală. Pe numele interlopului nu s-au descoperit decât două firme, înființate în 2008, respectiv în 2010, care nu își plătiseră dările la stat, conform Fanatik.


De aici s-au ramificat mai multe dosare care vizau punerea sub sechestru a averii lui Bercea Mondial. Unul dintre ele a fost înregistrat la Tribunalul Olt, pe 14 martie 2022, la doar patru zile de la eliberarea condiționată a lui Bercea Mondial. Acesta figurează ca inculpat, alături de soția sa, Fănica, alte rude și prieteni, în timp ce parte civilă s-a constituit Statul român, prin Ministerul de Finanțe – prin ANAF- reprezentat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova.

Pe 20 aprilie 2022, judecătorii au decis menținerea sub sechestru asigurator a averii lui Bercea Mondial. Potrivit FANATIK, interlopul și ceilalți inculpați au contestat, la aceeași dată, verdictul Tribunalului Olt. Judecătorii au enumerat cele 10 bunuri imobile aflate pe numele interlopului, cinci case și cinci terenuri. Opt dintre aceste bunuri imobile sunt în Slatina, iar celelalte două sunt în Drăgănești-Olt.

Astfel, Bercea Mondial deține în Slatina o construcţie în suprafaţă de 42 m.p. cu valoare impozabilă de 356.970 lei, un teren intravilan de 446,69 m.p., din care 246,09 m.p. teren ocupat de construcţii şi 200,60 m.p. teren curţi construcţii liber, o construcţie în suprafaţă de 225 m.p, cu valoare impozabilă 411.967 lei, un teren intravilan în suprafaţă totală de 311 m.p., din care 225 m.p. teren ocupat de construcţii şi 86 m.p. teren curţi construcţii liber.


Tot în Slatina, Bercea Mondial mai are un teren intravilan în suprafaţă de 240 m.p. teren curţi construcţii liber, o construcţie a cărei valoare impozabilă este de 1.388.824 lei, o construcţie cu valoare impozabilă 95.760 lei și un teren intravilan în suprafaţă totală de 525,35 m.p., din care 145,45 m.p. teren ocupat de construcţii şi 379,90 m.p. teren curţi construcţii liber.

În Drăgănești-Olt, Bercea Mondial deține o construcţie în suprafaţă de 71 m.p. și un teren în suprafaţă de 3369 m.p. În ceea ce o privește pe soția interlopului, Fănica Anghel, pe numele acesteia sunt o construcţie în suprafaţă 232 m.p. cu valoare impozabilă 585.600 lei şi un teren intravilan în suprafaţă de 350 m.p., din care 244 m.p. teren ocupat de construcţii şi 106 m.p. teren curţi construcţii liber, ambele situate în Slatina, conform Fanatik.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...