Averea impresionantă a primarului din Caracal, tatăl patronului firmei unde au fost exploziile din Crevedia: 11 apartamente, 7 terenuri și 2 case

Averea impresionantă a primarului din Caracal, tatăl patronului firmei unde au fost exploziile din Crevedia: 11 apartamente, 7 terenuri și 2 case

Ion Doldurea, primarul din Caracal, are o avere de invidiat, cu numeroase apartamente, terenuri și obiecte de valoare în jur de 80.000 de lei, precum și economii pe măsură.

Ion Doldurea, un primar cu numeroase apartamente și terenuri FOTO Fb PSD Caracal

Ultima declarație de avere a lui Ion Doldurea, tatăl patronului care deține firma unde au avut loc exploziile din Crevedia, arată că unii primari pot agonisi venituri însemnate.

Șase terenuri intravilane în Caracal și unul agricol are Doldurea și soția sa. Două case de locuit mai deține edilul și nu mai puțin de 11 apartamente mai sunt pe numele primarului din Caracal.

În plus, mai figurează două spații comerciale, iar obiectele de artă din posesia acestuia sunt estimate la 80.000 de lei. Primarul a înstrăinat în martie 2023 un spațiu comercial, pentru care a primit 120.000 de euro.

Și la capitolul economii, primarul stă bine. Cel mai mare depozit este cel de 620.000 de euro, urmat de un depozit de 10.029 lire sterline și unul de 10.000 de dolari.

Ion Doldurea are „acţiuni sau părţi sociale în societăţi comerciale” la SC ROMBULGAZ SA CARACAL, activitate suspendată din decembrie 2015, potrivit mențiunii acestuia, valoarea acestora ridicându-se la 499.640 de lei

Anul trecut a primit ca indemnizație de primar 118.632 de lei, în timp ce din chirii a primit 273.000 de lei. Nu în ultimul rând, venitul din pensii se ridică la 64.000 de lei în 2022.

Doldurea, sprijin de Stănescu și șeful CJ Olt

Ion Doldurea a ajuns primar al municipiului Caracal după ce a avut sprijinul lui Paul Stănescu, acum secretar general al PSD, dar influent și în 2020, dar și a șefului de CJ, Marius Oprescu. De altfel, Doldurea a fost pus interimar al organizației PSD Caracal după demiterea lui Paul Ciocan, un alt lider influent al PSD din județul Olt.

Îndepărtarea lui Ciocan avea loc după ce acesta și Darius Vâlcov ar fi încercat înlăturarea lui Stănescu de la organizația județeană. Stănescu fiind fost opozant al lui Dragnea, în timp ce Vâlcov era printre apropiați.

Declarația bizară a primarului

Tatăl patronului firmei unde a avut loc explozia de la Crevedia a venit cu o declarație neobișnuită privind consecințele deflagrației, considerând despre pompierii angajați în stingerea incendiului că e „treaba lor”, în ceea ce privește rănile suferite.

Într-un interviu pentru România TV, imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”, a precizat edilul, potrivit Antena 3 .

Ion Doldurea a zis că în momentul exploziei se afla în străinătate unde se pregătea să participe la o conferință, dar va reveni de urgență în România cu primul avion. De asemenea, acesta a mai că fiul său „discută acum cu procurorii”.

Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, în Crevedia. O persoană a murit, iar mai mulți civili au suferit arsuri, doi fiind în stare extrem de gravă. Cel puțin două persoane sunt date dispărute. 39 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00. În total, sunt 58 de victime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat