Avertisment care dă fiori: „Războiul din Ucraina este doar o încălzire, va urma un conflict mult mai mare”

Avertisment care dă fiori: „Războiul din Ucraina este doar o încălzire, va urma un conflict mult mai mare”

Printre altele, șeful STRATCOM, amiralul Charles A. Richard, a subliniat că avantajul american, în materie de armament, față de China se topește de la an la an.

Șeful Comandamentului Strategic al SUA (US - STRATCOM), amiralul Charles A. Richard , consideră că la orizont se află un conflict major între China și Statele Unite ale Americii, scrie The War Zone .

Potrivit acestuia, invadarea Ucrainei de către Rusia este doar o „încălzire pentru un conflict mai lung cu China care amenință SUA”.

Mai mult, Richard a avertizat că SUA ar trebui să se pregătească pentru un conflict cu China în viitorul apropiat, despre care crede că ar putea începe cu o acțiune agresivă a Republicii Populare Chineze împotriva Taiwanului.

Avertismentele amiralului Richard nu pot fi luate decât în serios. Funcția pe care o deține în prezent vorbește de la sine - și anume, în calitate de șef al Comandamentului Strategic al SUA, amiralul Richard conduce o structură esențială pentru Statele Unite - pregătirea arsenalului nuclear american (descurajarea nucleară strategică), dar și operarea rețelei globale de informații a Departamentului Apărării.

Ucraina, încălzirea pentru un conflict prelungit cu China

Aceste reflecții au fost prezentate de Richard în urmă cu câteva zile la un simpozion, iar Departamentul Apărării al SUA le-a publicat ulterior. Printre altele, Richard a subliniat că avantajul american în armament față de China se topește încet, dar sigur.

”Această criză ucraineană este doar o încălzire. Marele conflict (cel cu China) urmează încă să vină. În curând vom fi tentați și testați într-un mod în care nu am mai fost de foarte mult timp. Trebuie să inițiem niște schimbări rapide și fundamentale în modul în care această țară își abordează apărarea”, a spus Richard.

El a subliniat că nu este prea încurajat de situația actuală.

”Când mă uit la nivelul nostru de descurajare a amenințării din China, trebuie să spun că ne scufundăm încet, dar sigur, deoarece chinezii dezvoltă noi capacități militare mai repede decât noi.

Pe măsură ce decalajul dintre noi va scădea din ce în ce mai mult, nu va conta cât de bun este planul nostru operațional, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri (un termen colocvial care se referă de fapt la arme și mijloace de război n.r.). Pur și simplu nu vom avea destule arme și echipamente și aceasta este prima noastră problemă, cea mai presantă, a concluzionat Richard, potrivit defenseromania.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”