Avertisment din partea Ucrainei: Kremlinul ar urma să răstoarne conducerea de la Chișinău cu ajutorul luptătorilor ceceni

Avertisment din partea Ucrainei: Kremlinul ar urma să răstoarne conducerea de la Chișinău cu ajutorul luptătorilor ceceni

Kremlinul ar putea implica luptători ceceni, în încercarea de a răsturna Guvernul din Republica Moldova, potrivit secretarului Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, citat de presa ucraineană.

Rusia pregătește o lovitură de stat în Rep. Moldova, potrivit oficialilor ucraineni. FOTO: Arhivă

Alexei Danilov susține că serviciile secrete ucrainene au avertizat Republica Moldova că Federația Rusă pregătește în viitorul apropiat o lovitură de stat.

,,Rusia dorește cu adevărat ca totul să izbucnească din nou acolo. Este cu ajutorul Rusiei. Astfel, încât să existe un punct de tensiune căruia ar trebui să acordăm maximă atenție", a declarat el.

Oficialul ucrainean a sugerat că Federația Rusă ar putea implica la organizarea loviturii de stat aceiași luptători ceceni care au fost trimiși în februarie anul trecut în Ucraina, pentru a elimina conducerea țării. Iar acum, potrivit lui Alexei Danilov, luptătorii ceceni sunt în Turcia și lucrează acolo ca și „salvatori”.

,,În prezent, monitorizăm cu atenție pentru a preveni ca acești ,,salvatori” să ajungă la Chișinău. Le știm numele și prenumele”, a menționat acesta.

SIS a confirmat avertizările ucrainenilor privind distrugerea Rep. Moldova

Acum câteva zile, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău au confirmat ,,activitățile subversive cu scopul subminării statului, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”. Aceștia susțin că au fost informați despre ele de colegii lor din Ucraina, dar le-au și identificat în urma activităților operaționale.

Confirmările au venit, în contextul în care liderul de la Kiev a anunțat că Rusia vrea să distrugă politic Republica Moldova. Potrivit președintelului Ucrainei, planul Kremlinului privind distrugerea țării vecine a fost demascat de spionajul ucrainean.

Șeful diplomației ruse a amenințat țara cu scenariul ucrainean

Anterior, șeful diplomației ruse a lansat amenințări la adresa Chișinăului. În cadrul unui interviu acordat recent lui Dmitri Kiseliov, catalogat de presa internaţională drept propagandist, întrebat care din statele din apropierea Rusiei ar putea să urmeze calea Ucrainei, ministrul rus de Externe a arătat spre Republica Moldova. Ba mai mult, Serghei Lavrov a spus că președinta, Maia Sandu, vrea să introducă ţara în NATO sau să o unească cu România.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău au negat acuzațiile, adăugând că fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”