Avertisment DNSC: Un alt caz de tentativă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania

Avertisment DNSC: Un alt caz de tentativă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania

Un alt caz de tentativă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania, infractorii cibernetici folosind identitatea vizuală a unor companii cu reputaţie pentru promovarea unor capcane promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei, avertizează experţii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

"Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic", au scris reprezentanţii DNSC pe pagina oficială de Facebook.



Specialiştii în securitate cibernetică recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizarea prealabilă a acestora cu o soluţie de securitate "înainte de a face click".

De asemenea, ei recomandă mai multă atenţie la domeniul site-ului pe care se află, înainte de a lua orice decizie. "În acest caz, potenţiala victimă era redirecţionată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi", se menţionează în postarea DNSC.

Specialiştii avertizează că nu trebuie furnizate date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri şi spun, totodată, că e nevoie de verificarea existenţei promoţiei pe canalele oficiale ale brandului.

"Raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro. Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere automată. Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online şi testează-ţi abilităţile de a recunoaşte astfel de tentative maliţioase: https://sigurantaonline.ro", au mai scris experţii DNSC.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare derulată la nivel naţional de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), care are ca principal obiectiv crearea unei rutine de securitate pentru utilizatorul obişnuit din România, o rutină care să-l facă mai puţin vulnerabil în faţa ameninţărilor din ce în ce mai dese şi mai complexe. AGERPRES


populare
astăzi

1 Bill Gates avertizează că doar trei profesii vor supraviețui în era inteligenței artificiale

2 Jessica Aber, numită procuror federal de Biden, găsită moartă în locuința sa din Virginia. Demisionase înainte de venirea lui Trump

3 ALERTĂ Ambasada SUA la București, o nouă postare amenințătoare: „Dacă vreți să intrați ilegal în America, nici să nu vă gândiți la asta” / Comentariile …

4 „Absorbantul de arginți” Mihai Neamțu a admis că a luat bani pe TikTok de la Bogdan Peșchir, dar a mințit în legătură cu suma

5 Ce se întâmplă? / „Drăcovenia” din imagine, unică în Europa și NATO, a dat ture pe la Constanța...