Avertisment: „Putin ar putea declara al treilea război mondial în două zile”

Avertisment: „Putin ar putea declara al treilea război mondial în două zile”

Președintele rus Vladimir Putin ar putea declara cel de-al treilea război mondial în doar două zile, potrivit secretarului britanic al apărării. Ben Wallace a subliniat că despotul va încerca „probabil” să „mobilizeze poporul rus” pe fondul „operațiunii militare speciale” eșuate.

Trupele ruse au trecut pentru prima dată granița în Ucraina la 24 februarie, convinse că termină „operațiunea specală” în cîteva zile, dar s-a lovit de rezistența colosală a armatei ucrainene, susținută de UE, SUA, țări NATO.

Putin a amenințat că va folosi arme nucleare împotriva puterilor occidentale dacă acestea îi stau în cale, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că amenințarea unui război nuclear „este gravă”.

Wallace avertizează că Putin își poate intensifica retorica în zilele următoare, potrivit LBC.

„Nu aș fi surprins dacă, probabil, va declara în ziua de 1 Mai: „Suntem acum în război cu naziștii lumii și trebuie să mobilizăm în masă poporul rus”, a declarat Wallace.

„Putin, după ce a eșuat în aproape toate obiectivele, ar putea încerca să consolideze ceea ce are, un fel de creștere canceroasă în țară.”

Putin are în vedere Ziua Victoriei la 9 mai, dar e clar că nu poate învinge „nazismul” de data asta.

În acest timp, 8.000 de trupe ale armatei britanice urmează să participe la exerciții militare în Europa de Est pentru a combate agresiunea rusă.

Într-una dintre cele mai mari desfășurări de după Războiul Rece, zeci de tancuri vor fi trimise în țări, de la Finlanda la Macedonia de Nord, în această vară, în conformitate cu planuri care au fost îmbunătățite de la invazia Ucrainei.

Ministerul Apărării (MOD) a spus că acest lucru este planificat de ceva vreme, dar că planurile au fost îmbunătățite după ce Rusia și-a invadat vecinul.

Este de așteptat să se ajungă la un vârf de 8.000 de militari care operează între aprilie și iunie.

Iar Putin nu va sta cu mâinile în sân acceptându-și înfrângerea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...