AVERTISMENTUL lui Cioloş: Nu sunt Don Quijote, dar pot fi KAMIKAZE!

AVERTISMENTUL lui Cioloş: Nu sunt Don Quijote, dar pot fi KAMIKAZE!

Dacian Cioloş a afirmat că nu îşi asumă statutul de Don Quijote, în schimb, ar putea fi un kamikaze în reformarea unor aspecte ale societăţii pentru că nu intenţionează să facă din mandatul său de premier o trambulină politică. 

"Eu nu sunt cavalerul Don Quijote, nu-mi asum treaba asta. Adică, nu îmi asum să las impresia cuiva, pentru că ştiu şi aşteptările care sunt vizavi de Guvernul ăsta, nu-mi asum să las impresia că putem face minuni de unii singuri şi putem schimba societatea împotriva voinţei ei", a susţinut Cioloş marţi, într-un dialog cu reprezentanţi ai mass-media, la Palatul Victoria.

Jurnaliştii l-au întrebat atunci dacă poate fi un kamikaze astfel încât să încerce reformarea unor domenii pe care clasa politică evită să le revizuiască din cauza unor calcule electorale, iar premierul a răspuns afirmativ.

"Da, sigur, pot fi kamikaze pentru că, aşa cum am mai spus-o nu am... intenţia mea nu e să fac din acest mandat o trambulină politică personală pentru mine. Şi atunci pot sa fiu... Dar nici nu o să fiu kamikaze doar de dragul de a mă arunca în aer ca să se vadă bucăţile pe pereţi", a continuat Cioloş.

Cioloș: Povestea cu remanierea a fost foarte mult folosită și pentru a întreține sentimentul de instabilitate, de incompetență

Premierul Dacian Cioloș a apreciat marți că informațiile difuzate în spațiul public privind o eventuală remaniere guvernamentală au fost folosite pentru a "întreține sentimentul de instabilitate".

"Dacă o să o fac, când o să o fac, o să o anunț atunci (remanierea guvernamentală — n.r.). (...) Eu am, să știți, cu miniștrii discuții pe fond, pe ceea ce ei și-au asumat că fac prin planul acela de acțiuni sectoriale, prin ceea ce noi decidem în ședințele de guvern, discutăm și mai decidem. Am discuții aproape cu fiecare cel puțin o dată la două săptămâni. Cred că nu trec două săptămâni să nu am o discuție aplicată de o oră, o oră și ceva în care să trecem în revistă lucrurile acestea. Sun miniștri de care sunt mai mulțumit decât de alții. Mă interesează și funcționarea echipei ca atare. (...) Povestea cu remanierea acum a fost foarte mult folosită și pentru a întreține sentimentul ăsta de instabilitate, de incompetență. Cei care vor să îl întrețină o să o facă indiferent ce spun eu", a precizat Cioloș într-o discuție cu jurnaliștii.

Premierul a adăugat că, în opinia sa, "e mult mai greu să găsești un ministru competent și să și vrea să-și asume responsabilitatea respectivă, decât un director general".

"Directorului general poți să-i dai un anumit grad de predictibilitate, îi spui ce are de făcut și în ce limite trebuie să își asume anumite lucruri. Unui ministru, mai greu... Evaluarea asta o pornesc chiar de la mine însumi. Când eu nu mă simt competent pe anumite domenii, mai bine nu mă bag decât să o fac doar de dragul de a face plăcere cuiva", a arătat Cioloș.

Copreședintele PNL Călin Popescu-Tăriceanu susținea luni că actualul Cabinet Cioloș riscă să fie supus unei moțiuni de cenzură dacă nu se iau măsuri obligatorii de remaniere a miniștrilor care nu au performat.

Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea, afirma că social-democrații nu intenționează "încă" să inițieze o moțiune de cenzură.

"Așteptăm să vedem cât are de gând să mai deconteze capital negativ de imagine din partea unor miniștri. (...) Deja sunt de notorietate. Sunt câteva ministere care, din păcate, nu sunt conduse sau sunt conduse prost. Și să vedem care e cea mai bună variantă politică din punct de vedere tactic pentru noi, pe care o s-o adoptăm", declara Dragnea luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria