Avertismentul lui Kuleba: Țările care „au maltratat Ucraina" vor plăti un preț în viitor

Avertismentul lui Kuleba: Țările care „au maltratat Ucraina" vor plăti un preț în viitor

Țările care „au maltratat Ucraina" vor fi trase la răspundere după încheierea războiului, a avertizat ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat BBC.

Dmytro Kuleba a lansat un avertisment către țările care nu au tratat Ucraina în mod corespunzător

Acesta a declarat că alegerea pe care fiecare națiune a făcut-o în urma invaziei la scară largă a Rusiei va fi „luată în considerare în construirea relațiilor viitoare".

De asemenea, Kuleba a avertizat că întârzierile în livrarea de arme occidentale vor costa vieți ucrainene: „Dacă o livrare este amânată cu o zi, înseamnă că cineva va muri pe linia frontului".

Kuleba a discutat și despre modul în care crede că se va încheia războiul, despre rolul Chinei în război și despre dezamăgirea sa că Papa Francisc nu a vizitat încă țara sa în timp de război.

Kuleba a precizat că țările care nu au reușit să sprijine Ucraina acum, cele care „s-au comportat greșit în cursul acestui război și au maltratat Ucraina" vor plăti un preț în viitor.

„Războiul este un moment în care trebuie să faci o alegere“

Pe timp de pace, exporturile uriașe de cereale ale Ucrainei îi conferă o influență economică substanțială, în special în unele părți ale lumii în curs de dezvoltare.

„Dacă cineva din lume crede că modul în care această sau acea țară s-a comportat - sau a tratat Ucraina în cel mai întunecat moment al istoriei sale - nu va fi luat în considerare în construirea relațiilor viitoare, acești oameni pur și simplu nu știu cum funcționează diplomația. (...) Războiul este un moment în care trebuie să faci o alegere. Și fiecare alegere a fost înregistrată", a spus el.

Kuleba a mai declarat că aliații occidentali nu acordă Ucrainei sprijin militar suficient de repede, deoarece nu au fost pregătiți pentru un conflict de aceeași amploare ca în Primul Război Mondial: „Vrem ca partenerii să acționeze mai repede. Iar dacă o livrare este amânată cu o zi, înseamnă că cineva va muri pe linia frontului“.

„Orice război se termină la masa negocierilor“

Potrivit ministrului rus de externe, cererea de muniție pentru Bahmut este foarte mare, deoarece lupta de acolo are consecințe foarte importante: „Pentru a salva vieți acolo... trebuie să luptăm în Bahmut atât timp cât putem fizic".

Nu există niciun semn, a spus el, că Rusia ar fi dispusă să negocieze încetarea luptelor, dar a adăugat: „Orice război se termină la masa negocierilor“.

Koleba este nemulțumit că Papa nu a venit la Kiev de la izbucnirea conflictului: „Regretăm profund că Papa nu a găsit ocazia să viziteze Ucraina de la începutul războiului".

Kuleba a declarat că președintele său este pregătit pentru o conversație telefonică cu dl Xi și a adăugat: „Nu cred că China a ajuns acum la momentul... când este pregătită să înarmeze Rusia".

În ceea ce privește relația cu Statele Unite ale Americii, Kuleba a spus: „Cred că putem supraviețui oricărei voci republicane. (...) Cel mai mare lux de care se bucură Ucraina în Statele Unite este sprijinul bipartizan atât în tabăra democrată, cât și în cea republicană".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...