Avertismentul unui general german: Forţa militară a Rusiei nu trebuie subestimată. Rusia e capabilă să extindă conflictul la nivel regional

Avertismentul unui general german: Forţa militară a Rusiei nu trebuie subestimată. Rusia e capabilă să extindă conflictul la nivel regional

Rusia are potențialul de a deschide un „al doilea teatru de război” dacă alege să facă asta și nu ar trebui subestimată, a avertizat şeful Statului Major General al Germaniei, general Eberhard Zorn, într-un interviu pentru Reuters.

El a spus că cea mai mare parte a forțelor terestre ruse ar putea fi blocate în Ucraina în acest moment, dar, chiar și așa, "nu ar trebui să subestimăm potențialul forțelor terestre ruse de a deschide un al doilea teatru de război".

De asemenea, Rusia are la dispoziție o forță navală și aeriană, precum și rezerve substanțiale, a atras atenția şeful Statului Major General al Germaniei.

  • "Cea mai mare parte a Marinei ruse nu a fost încă desfășurată în războiul cu Ucraina, iar forțele aeriene ruse au încă un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare și pentru NATO.
  • Rusia este „foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional”, a mai declarat pentru Reuters generalul Eberhard Zorn.

El a mai spus că rușii au la dispoziție cantități enorme de muniție: "Această muniție este parțial veche și foarte inexactă, dar tocmai aceasta provoacă o mare distrugere a infrastructurii civile. Ei trag în jur de 40.000 până la 60.000 de cartușe de muniție de artilerie pe zi".

Bundeswehr-ul susţine cu regularitate misiunile de poliţie aeriană ale NATO în spaţiul aerian al statelor baltice cu avioane de luptă şi, având una dintre cele mai puternice flote din regiune, urmăreşte îndeaproape evoluţiile din Marea Baltică, situată în vecinătate.

Un potenţial punct fierbinte aici este Kaliningradul, exclava rusă situată între Polonia şi Lituania, ţări membre NATO, unde îşi are baza Flota rusă din Marea Baltică şi care serveşte ca amplasament pentru desfăşurarea rachetelor ruseşti Iskander cu capacitate nucleară.

Rusia a ameninţat că va amplasa arme nucleare şi hipersonice în Kaliningrad dacă Suedia şi Finlanda aderă la Alianţa Nord-Atlantică, ceea ce ambele sunt pe cale să o facă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...