Avertizare ANM: nor de praf saharian desupra României până joi seară. Ce zone vor fi afectate

Avertizare ANM: nor de praf saharian desupra României până joi seară. Ce zone vor fi afectate

Începând de miercuri şi până joi seară, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie, un nor de praf saharian va traversa România. Depunerile de praf vor fi mai vizibile în special în regiunile sud-vestice, sudice şi estice.

Praf saharian depus pe maşini, foto arhivă

„În perioada 27 martie, ora 12:00 – 28 martie, ora 22:00, circulaţia aerului se va menţine predominant sud-vestică şi va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice”, a precizat ANM, miercuri, într-un comunicat de presă.

De asemenea, meteorologii anunţă că, în noaptea de joi spre vineri, masa de aer încărcată cu particule de praf va depăşi aria geografică a României şi va ajunge deasupra Mării Negre şi Ucrainei.

„Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie”, mai transmite ANM.

Vă reamintim că România se află şi sub avertizare de vânt şi ploi în cea mai mare parte a teritoriului, până vineri seară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?