Avertizorul de integritate a cărui identitate este cerută de Trump s-a oferit să răspundă în scris republicanilor (CBS)

Avertizorul de integritate a cărui identitate este cerută de Trump s-a oferit să răspundă în scris republicanilor (CBS)

Oficialul din serviciile de informaţii americane, ale cărui declaraţii au condus la declanşarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire) împotriva preşedintelui Donald Trump, s-a oferit să răspundă în scris direct republicanilor din comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a declarat duminică avocatul său la CBS News, citat de Reuters.

Avocaţii avertizorului de integritate au adresat solicitarea sâmbătă seara parlamentarului republican Devin Nunes, membru de marcă în această comisie, a declarat la CBS avocatul Mark Zaid, care a adăugat că al său client doreşte să se asigure că plângerea îi este tratată într-o manieră nepartizană.

Republicanii au acuzat că procesul de impeachment este nedrept şi au restricţionat întrebările din partea partidului lor, care se află în minoritate în Camera Reprezentanţilor.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump i-a cerut duminică avertizorului de integritate să-şi dezvăluie identitatea, adresându-se direct angajatului serviciilor de informaţii americane, într-o distanţare evidentă de normele de conduită normale în astfel de cazuri, notează Reuters.

"Avertizorul de integritate a înţeles atââââât de greşit încât trebuie să vină şi să-şi facă publică identitatea. Media Fake News ştie cine este, însă - dat fiind că ele sunt braţul Partidului Democrat - nu vor să-l dea în vileag deoarece va ieşi iureş. Dezvăluiţi identitatea Avertizorului de integritate şi puneţi capăt Farsei Procedurii de Impeachment", a scris Trump pe Twitter.

Trump l-a atacat în repetate rânduri pe avertizorul de integritate şi a cerut ca identitatea lui să fie făcută publică. Însă este pentru prima dată când i s-a adresat direct, cerându-i să-şi dezvăluie identitatea.

Procedura de impeachment împotriva lui Trump a fost declanşată după o plângere făcută de un avertizor de integritate îngrijorat că acţiunile preşedintelui referitoare la Ucraina erau ilegale şi puneau în pericol securitatea naţională. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…