Aviaţiile sud-coreeană şi americană au executat „un exerciţiu cu lovituri de precizie”

Aviaţiile sud-coreeană şi americană au executat „un exerciţiu cu lovituri de precizie”

Avioane de luptă sud-coreene şi americane au întreprins marţi un exerciţiu cu lovituri de precizie pe insula nelocuită Jikdo din vestul Peninsulei Coreene, a comunicat armata sud-coreeană, în replică la recentul test cu rachetă balistică cu rază intermediară (IRBM) efectuat de Coreea de Nord, transmit AFP şi dpa.

Avion de luptă sud-coreean / Foto Arhivă / EPA-EFE

„Cu participarea a patru aparate F-15K ale aviaţiei sud-coreene şi patru avioane de vânătoare F-16 ale forţelor aeriene americane, F-15K ale Coreei de Sud au lansat două bombe (...) asupra unei ţinte virtuale în câmpul de tragere de pe insula Jikdo, în Marea de Vest”, a transmis Statul Major interarme sud-coreean, referindu-se la Marea Galbenă.

Cu doar câteva ore înainte, armata nord-coreeană a executat un tir cu rachetă balistică cu rază intermediară pe deasupra arhipelagului japonez.

Conform estimărilor iniţiale, racheta a ajuns la o distanţă de 4.500 km, cea mai mare parcursă vreodată de o rachetă nord-coreeană, a indicat ministrul Apărării din Japonia,Yasukazu Hamanda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria