Avioane americane ce patrulau deasupra Golfului Persic au fost amenințate de iranieni cu doborârea (responsabil militar)

Militari iranieni au amenințat recent că vor doborî avioane de recunoaștere maritimă aflate în misiuni de patrulare deasupra Golfului Persic, a declarat marți pentru AFP un responsabil militar american ce s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Potrivit Pentagonului, Iranul și-a multiplicat acțiunile de intimidare față de navele sau avioanele militare americane în Golf.

În cazul la care a făcut referire responsabilul menționat, amenințările au vizat două avioane americane de supraveghere maritimă, care efectuau misiuni separate în aceeași regiune deasupra Golfului, în spațiul aerian internațional.

Conform sursei citate, piloții americani au primit din partea forțelor antiaeriene iraniene mesaje prin care erau 'amenințați cu doborârea sau cu lansarea de rachete' asupra lor.

Potrivit postului Fox News, care a dezvăluit incidentele, echipajele avioanelor americane au ignorat mesajele iranienilor și au continuat misiunea.

Conform responsabilului american intervievat de AFP, iranienii au avut în aceste situații un comportament 'neprofesionist', chiar dacă în realitate avioanele americane erau prea departe pentru a putea fi amenințate în mod real de rachete cu rază scurtă de acțiune.

Aceste incidente survin după altele în care au fost implicate în aceeași zonă nave americane și vedete ale Gardienilor Revoluției (unitatea de elită a armatei iraniene), într-un astfel de incident petrecut pe 24 august o navă americană fiind nevoită să tragă focuri de avertisment.

Comandantul forțelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Joe Votel, a acuzat recent Iranul că 'face în continuare lucruri ce alimentează instabilitatea' în regiune, în pofida acordului privind dosarul nuclear.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima