Avioane americane ce patrulau deasupra Golfului Persic au fost amenințate de iranieni cu doborârea (responsabil militar)

Militari iranieni au amenințat recent că vor doborî avioane de recunoaștere maritimă aflate în misiuni de patrulare deasupra Golfului Persic, a declarat marți pentru AFP un responsabil militar american ce s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Potrivit Pentagonului, Iranul și-a multiplicat acțiunile de intimidare față de navele sau avioanele militare americane în Golf.

În cazul la care a făcut referire responsabilul menționat, amenințările au vizat două avioane americane de supraveghere maritimă, care efectuau misiuni separate în aceeași regiune deasupra Golfului, în spațiul aerian internațional.

Conform sursei citate, piloții americani au primit din partea forțelor antiaeriene iraniene mesaje prin care erau 'amenințați cu doborârea sau cu lansarea de rachete' asupra lor.

Potrivit postului Fox News, care a dezvăluit incidentele, echipajele avioanelor americane au ignorat mesajele iranienilor și au continuat misiunea.

Conform responsabilului american intervievat de AFP, iranienii au avut în aceste situații un comportament 'neprofesionist', chiar dacă în realitate avioanele americane erau prea departe pentru a putea fi amenințate în mod real de rachete cu rază scurtă de acțiune.

Aceste incidente survin după altele în care au fost implicate în aceeași zonă nave americane și vedete ale Gardienilor Revoluției (unitatea de elită a armatei iraniene), într-un astfel de incident petrecut pe 24 august o navă americană fiind nevoită să tragă focuri de avertisment.

Comandantul forțelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Joe Votel, a acuzat recent Iranul că 'face în continuare lucruri ce alimentează instabilitatea' în regiune, în pofida acordului privind dosarul nuclear.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion