Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale Hamas în Fâșia Gaza (armată)

Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale Hamas în Fâșia Gaza (armată)

Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat vineri armata israeliană, citată de AFP.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, a raportat 14 răniți.

Oficiali de securitate din enclava palestiniană au indicat că raidurile au lovit ținte din nordul Fâșiei Gaza.

Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat "un complex de antrenament și un depozit de muniții" aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de "toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza".

Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o "zonă neidentificată", fără să se înregistreze răniți.

Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc după o "zi a mâniei" în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”