Avioanele Eurofighter au ajuns la Kogălniceanu și ajută la patrularea deasupra Mării Negre

Avioanele Eurofighter au ajuns la Kogălniceanu și ajută la patrularea deasupra Mării Negre

În această după-amiază, patru avioane de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane (Luftwaffe) au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța pentru a ajuta la supravegherea spațiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS).

Avion Eurofighter al Forțelor Aeriene Germane

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaționale și vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO.

i întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenție în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, arătam că suntem alături de aliatul nostru, România, și colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulțumesc partenerilor noștri români pentru ospitalitate și pentru cooperarea excelentă", a transmis Ambasadorul Peer Gebauer, conform antena3.ro.

Detașarea avionelor de luptă germane vine după atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre , desfășurate chiar lângă granița cu România. Resturile de drone găsite în România au crescut riscurile de securitate pentru alianța militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare" loviturile rusești din apropierea graniței, chiar dacă nu existau indicii că Rusia intenționa să lovească un membru NATO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?