Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov; o persoană a decedat

Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov; o persoană a decedat

UPDATE ORA 15.18 Elicopterul SMURD care l-a transportat pe italianul în vârstă de 66 de ani rănit în accidentul de avion din județul Brașov a ajuns la Târgu Mureș puțin după ora 14,00.

* Accidente avioane ușoare, cronologie (2008-2016)
Acum, bărbatul este la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD Târgu Mureș. Este intubat și în stare critică.

UPDATE 15.03 Accident Brașov: Avionul decolase din Timiș; era înregistrat în Italia

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă în județul Brașov decolase dimineață din județul Timiș și era înmatriculat în Italia.

Aeronava era de tip TECNAM BT 2004 și a început zborul la ora 10,00, de la aerodromul Cioca, județul Timiș.

Ar fi trebuit să ajungă la Ghimbav.

La bord se aflau o femeie — în vârstă de 55 de ani, cetățean român, care a decedat — și un bărbat — 66 de ani cetățean italian, aflat în stare gravă.

Cetățeanul italian este transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș. Dr. Cristian Boeriu, coordonatorul SMURD Târgu Mureș, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul are arsuri de gradul I și II și fractură de tibie.

UPDATE ORA 14.10 Accident de avion Brașov: Italianul rănit are arsuri de gradul I și II

Dr. Cristian Boeriu, coordonatorul SMURD Târgu-Mureș, a declarat pentru AGERPRES că italianul rănit în accidentul de avion care a avut loc sâmbătă în județul Brașov are arsuri de gradul I și II și fractură de tibie.

Medicul a precizat că, după ce va fi stabilizat la locul accidentului, bărbatul, care are 66 de ani, va fi transportat la Târgu-Mureș cu un elicopter SMURD, întrucât vremea este nefavorabilă pentru a putea fi adus la București pe calea aerului.

UPDATE ORA 13.55 Brașov: Bărbatul rănit în accidentul de avion este italian

Bărbatul rănit în accidentul de avion produs sâmbătă în județul Brașov este italian, a confirmat, pentru AGERPRES, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Brașov, maiorul Lucian Marciu.

Potrivit acestuia, bărbatul are 66 de ani, vârsta putându-i-se afla pentru că i s-au găsit documentele la locul accidentului. Are arsuri pe față și pe membrele superioare.

În ceea ce privește cealaltă persoană decedată în accident, deocamdată nu se cunosc date despre aceasta, deoarece la impactul cu solul avionul a luat foc și nu i-au fost găsite actele de identitate, a precizat Lucian Marciu.

El a adăugat că elicopterul SMURD trimis la fața locului se afla în misiune spre Ghimbav și a fost redirecționat spre Șinca Nouă pentru a lua persoana rănită, care, după ce va fi stabilizată, va fi transportată la Târgu Mureș.

UPDATE ORA 13.22 Dosar la Parchetul Curții de Apel Brașov în cazul avionului prăbușit

Parchetul Curții de Apel Brașov a constituit un dosar în cazul aeronavei de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă în zona Perșani din județul Brașov, pentru cercetarea evenimentului, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

UPDATE ORA 13.17 Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov; o persoană a decedat

O persoană a decedat în urma prăbușirii avionului de mici dimensiuni între localitățile brașovene Șinca și Perșani din județul Brașov, informează Ministerul Afacerilor Interne.

'Referitor la accidentul din Șinca Veche în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni: erau două persoane la bord, una a decedat, a doua a suferit politraumatisme. A fost trimis un elicopter pentru a o prelua și a o transporta la spital. Elicopterul se afla în misiune spre Ghimbav și a fost direcționat spre Șinca Veche", a precizat sursa citată.

Prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Brașov, Lucian Marciu, a declarat pentru AGERPRES că în avionul de mici dimensiuni erau două persoane și că acesta s-a prăbușit lângă o cale ferată, fără să afecteze locuințe.

La impactul cu solul, avionul a luat foc. Persoana rănită, care are arsuri pe față și pe membrele superioare, va fi transportată cu elicopterul SMURD, cel mai probabil, la Târgu Mureș.

La fața locului s-au deplasat două ambulanțe, un echipaj de prim ajutor și un echipaj de descarcerare.

ORA 13.03 Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă între localitățile brașovene Șinca și Perșani, informează purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Deocamdată nu se știe câte persoane erau în avion, dar din primele informații ar fi vorba despre un pasager conștient.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...