Avion de vânătoare american F-16, prăbușit în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Avion de vânătoare american F-16, prăbușit în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Un avion de vânătoare american F-16 a fost victima unei „urgențe în zbor”, miercuri, în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud, conform unui comunicat emis de armata americană și transmis de AFP.

Avion de vânătoare american F16 FOTO United States Naval Forces Europe

Aparatul de zbor, un F-16 Fighting Falco n, s-a prăbușit în Marea de Vest, cunoscută și ca Marea Galbenă, în jurul orelor 08:41, mai arată raportului forțelor americane.

Pilotul avionului a reușit să se catapulteze în siguranță și a fost salvat la scurt timp după incident, fiind transportat, ulterior, la o unitate medicală, pentru examinare.

„Suntem foarte recunoscători Republicii Coreea și tuturor colegilor noștri care au făcut posibilă salvarea rapidă a pilotului nostru”, a declarat colonelul Matthew C. Gaetke, comandantul unității la care era repartizat avionul.

Oficialii americani au subliniat că, în prezent, atenția este îndreptată spre căutarea și recuperarea epavei, iar cauza exactă a accidentului va fi dezvăluită după finalizarea anchetei.

Incidentul a avut loc în apropierea insulei Mokdeok, în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud, potrivit informațiilor furnizate de paza de coastă sud-coreeană la solicitarea AFP.

Acesta este al treilea accident implicând un avion de vânătoare american F-16 în Coreea de Sud din mai 2023. Din fericire, de fiecare dată piloții au reușit să fie salvați.

Washingtonul, în calitate de principal aliat al Seulului, menține aproximativ 28.500 de soldați în Coreea de Sud, consolidând astfel sprijinul acordat țării în fața amenințărilor din partea vecinului său din nord, echipat cu arme nucleare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană