AVIONUL DISPĂRUT: Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre ale Boeingului 777

AVIONUL DISPĂRUT: Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre ale Boeingului 777

O navă echipată cu un dispozitiv de detectare a cutiilor negre a ajuns vineri în zona de căutare a avionului Boeing 777, dispărut în urmă cu trei săptămâni la sud de Oceanul Indian, în condiţiile în care baliza mai are doar câteva zile pentru emiterea semnalelor.

Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre ale Boeingului 777 dispărut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nava australiană Ocean Shield, care a plecat luni seară din Perth, este echipată cu o sondă de 35 de kilograme ataşată la capătul unui cablu, pentru a capta semnalele acustice transmise de cutiile negre.

"În cel mai bun caz, baliza cutiilor negre rezistă aproape o lună înainte de a înceta să emită semnalele. Ne aflăm foarte aproape de acel moment", a declarat Angus Houston, şeful centrului de coordonare a căutărilor care se desfăşoară în largul Australiei, cu participarea unor echipe din opt ţări.

În acelaşi timp, 14 avioane se aflau vineri în continuare în misiune, încercând să descopere eventuale fragmente aparţinând avionului Boeing 777, în condiţiile în care niciun obiect nu a fost descoperit până în prezent.

Imagini furnizate de sateliţi au surprins săptămâna trecută sute de obiecte plutind, însă ulterior s-a descoperit că niciunul nu aparţinea avionului dispărut.

Avionul Boeing 777 a dispărut la 8 martie, cu 239 de persoane la bord. Malaezia a anunţat oficial la 25 martie că "aparatul s-a prăbuşit la sud de Oceanul Indian".

Zborul MH370 plecat din Kuala Lumpur spre Beijing şi-a schimbat din motive necunoscute traseul de zbor, îndreptându-se spre vest, survolând Malaezia, spre strâmtoarea Malacca. Din acel moment, avionul nu a mai fost detectat de aparatele radar.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

3 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia