Avionul militar prăbușit în Rusia. Bilanțul oficial numără cel puțin 13 morți

Avionul militar prăbușit în Rusia. Bilanțul oficial numără cel puțin 13 morți

Cel puțin 13 persoane au murit după ce un avion de luptă rusesc SU-34 s-a prăbușit luni într-o clădire rezidențială din orașul de vest Yeysk, în timpul unui zbor de antrenament, potrivit presei și autorităților de stat ruse, transmite CNN.

Etajele superioare ale blocului s-au prăbușit FOTO: Twiter

Incidentul s-a produs din cauza incendiului izbucnit la unul dintre motoare, a informat agenția de știri de stat RIA Novosti, care a citat Ministerul Apărării al Rusiei.

„Potrivit raportului piloților care s-au catapultat, cauza prăbușirii avionului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării. La locul prăbușirii avionului Su-34 în curtea unuia dintre cartierele rezidențiale, combustibilul avionului s-a aprins”, a declarat ministerul într-o declarație pentru RIA.

RIA a raportat că 13 morți, inclusiv trei copii. Victimele au fost scoase marți dimineață dintre dărămături, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență. Rapoartele anterioare din presa de stat spuneau că cel puțin 25 de persoane au fost rănite.

Yeysk este un oraș-port de pe malul Mării Azov și este separat de teritoriul Rusiei ocupate din sudul Ucrainei printr-o întindere îngustă a mării.

Imaginile și videoclipurile care au urmat accidentului au arătat fum și incendii aprinse în zona rezidențială. O clădire, despre care se crede că găzduiește sute de oameni, a fost mai târziu cuprinsă de flăcări, spun oficialii.

Președintele rus Vladimir Putin a spus autorităților să ofere toată asistența necesară victimelor accidentului, se arată într-un comunicat l Kremlinului, adăugând că Putin a primit rapoarte de la miniștri și șeful regiunii cu privire la situație.

Oficialii au deschis o anchetă asupra incidentului, potrivit parchetului din regiunea Krasnodar Krai și al parchetului militar al districtului militar de sud.

Incendiul, care a izbucnit peste mai mult de o duzină de apartamente din clădirea cu mai multe etaje, a fost controlat ulterior, au spus oficialii locali.

„Rămășițele aeronavei au fost stinse. Evacuarea locuitorilor caselor din apropiere a fost anulată. Incendiul a fost stins”, a declarat șeful regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratyev, pe canalul său Telegram, citând o declarație a Ministerului Situațiilor de Urgență.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din clădire, au declarat serviciile locale de securitate pentru TASS.

Ministerul rus al Situațiilor de Urgență a declarat pentru RIA că zona incendiului provocat de accident avea o lățime de 2.000 de metri pătrați.

Potrivit șefului cartierului afectat din Yeysk, Roman Bublik, locuitorii unei clădiri cu nouă etaje care a luat foc vor primi tot sprijinul necesar.

Luni, un martor ocular a declarat presei de stat ruse TASS despre haosul care a urmat după accident: „Avionul s-a prăbușit în orașul nostru... Ambulanțe și pompieri vin din tot orașul, elicopterele sunt în aer”, a spus martorul ocular.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...