Aviz pozitiv pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Reacția Maiei Sandu

Aviz pozitiv pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Reacția Maiei Sandu

Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei, anunț făcut cu puțin timp în urmă de președintele Charles Michel.

CE a dat aviz pozitiv în cazul startului negocierilor de aderare a celor două țări. FOTO: Arhivă

,,Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei, anunț făcut cu puțin timp în urmă de președintele instituției”, a scris Charles Michel pe pagina sa de Twitter.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia drept o victorie a tuturor cetățenilor țării sale. ,,Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor.Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră.Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris Maia Sandu pe internet.

Cu un mesaj de felicitare a venit și premierul de la Chișinău. ,,Felicitări, dragi cetățeni! Astăzi începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană.Decizia istorică a Consiliului European este rezultatul efortului pe care l-am depus în ultimii ani cu toții, împreună cu președinta Maia Sandu. Știm ce avem de făcut, suntem determinați să continuăm reformele pentru a deveni cât mai curând parte a marii familii europene. Moldova este europeană. Viitorul nostru este în UE”, a conchis premierul moldovean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?