Avocat: Gheorghe Dincă nu doreşte să iasă din arest; regretă că fetele nu sunt în viaţă

Avocat: Gheorghe Dincă nu doreşte să iasă din arest; regretă că fetele nu sunt în viaţă

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, nu vrea să fie eliberat din arest şi regretă că fetele nu sunt în viaţă, a declarat marţi avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi.

Avocatul s-a prezentat la sediul DIICOT, în condiţiile în care este posibil ca Gheorghe Dincă să fie scos din arest şi dus marţi la audieri.

"Gheorghe Dincă consideră că nu ar putea fi pus în libertate. El se declară de acord cu prelungirea măsurii arestării preventive. El urmăreşte o pedeapsă mai mică (...) Până la momentul în care va fi condamnat, nu se pune problema să iasă din arest. Nu doreşte aşa ceva şi nu a dorit niciodată. Nu ştiu dacă se teme de reacţia societăţii, însă asumându-şi ceea ce a făcut, conştientizând acum că este foarte grav, fiind supărat chiar şi pe el pentru ceea ce a făcut şi regretă, pentru că el ar fi vrut ca fetele să fie în viaţă, din câte am observat eu (...) Regretă că fetele nu sunt în viaţă, de fapt acesta este regretul lui (...) El aşteaptă de vreo două luni să fie trimis în judecată.", a spus avocatul.

Avocatul mai spus că nu ştie dacă Gheorghe Dincă a depus o cerere de reaudiere la DIICOT, în care ar susţine nu a ucis-o pe Luiza Melencu.

La sediul DIICOT a venit şi mama Luizei Melencu, dar şi Alexandru Cumpănaşu.

Avocata familiei Melencu a declarat însă că DIICOT a refuzat să înregistreze cererea lui Dincă de a fi reaudiat de procurori.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina