Avocat: Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care se investighează obținerea ilegală de fonduri europene

Avocat: Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care se investighează obținerea ilegală de fonduri europene

Avocatul Gheorghe Corbeanu a precizat vineri, la ieșirea de la DNA, că fostul director al Tel Drum Florea Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care anchetatorii investighează modalitatea prin care firma a achiziționat cu 12 milioane de lei o instalație de asfaltare de la o societate care inițial o cumpărase cu opt milioane de lei.

Florea Neda, fostul director al Tel Drum

"Articolul 18 din Legea 78 — obținerea ilegală de fonduri europene. (...) Se reține că a cumpărat o instalație de producere a asfaltului de la societate, cu 12 milioane de lei. Societatea respectivă se reține că ar fi cumpărat-o de la producător cu opt milioane și Tel Drum ar fi cumpărat-o cu 12 milioane. Este vorba o stație mobilă, deci te duci cu ea și lucrezi unde e nevoie. (...) Ei (procurorii — n.r.) susțin că frauda ar fi fost aranjament. Că de ce nu au cumpărat-o Tel Drum de la producător? Problema care e, achiziționarea s-a făcut prin licitație, firma producătoare nu a participat. (...) Nu se reține nimic în neregulă cu derularea licitației", a declarat Gheorghe Corbeanu.

Apărătorul a adăugat că Florea Neda are calitatea de suspect și că nu a dat declarații în fața procurorilor.

Petre Pitiș, directorul societății Tel Drum, și Florea Neda, fost director al aceleași societăți, s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiați de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupție.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că în acest caz procurorii investighează fapte în legătură cu fonduri europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria