Avocat: Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care se investighează obținerea ilegală de fonduri europene

Avocat: Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care se investighează obținerea ilegală de fonduri europene

Avocatul Gheorghe Corbeanu a precizat vineri, la ieșirea de la DNA, că fostul director al Tel Drum Florea Neda are calitatea de suspect într-un dosar în care anchetatorii investighează modalitatea prin care firma a achiziționat cu 12 milioane de lei o instalație de asfaltare de la o societate care inițial o cumpărase cu opt milioane de lei.

Florea Neda, fostul director al Tel Drum

"Articolul 18 din Legea 78 — obținerea ilegală de fonduri europene. (...) Se reține că a cumpărat o instalație de producere a asfaltului de la societate, cu 12 milioane de lei. Societatea respectivă se reține că ar fi cumpărat-o de la producător cu opt milioane și Tel Drum ar fi cumpărat-o cu 12 milioane. Este vorba o stație mobilă, deci te duci cu ea și lucrezi unde e nevoie. (...) Ei (procurorii — n.r.) susțin că frauda ar fi fost aranjament. Că de ce nu au cumpărat-o Tel Drum de la producător? Problema care e, achiziționarea s-a făcut prin licitație, firma producătoare nu a participat. (...) Nu se reține nimic în neregulă cu derularea licitației", a declarat Gheorghe Corbeanu.

Apărătorul a adăugat că Florea Neda are calitatea de suspect și că nu a dat declarații în fața procurorilor.

Petre Pitiș, directorul societății Tel Drum, și Florea Neda, fost director al aceleași societăți, s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiați de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupție.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că în acest caz procurorii investighează fapte în legătură cu fonduri europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla