Avocații celor condamnați pentru protestele din Belarus au fost reținuți la Minsk

Avocații celor condamnați pentru protestele din Belarus au fost reținuți la Minsk

Acuzațiile care li se aduc avocaților reținuți ar fi acelea că ar fi postat pe resurse de internet extremiste „datele personale ale angajaților GUBOP, Comitetului de anchetă, procuraturii, judecătorului care a dat verdictul în cauză”, conform lui Mihail Bedunkevich, șef adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din Ministerul Afacerilor Interne din Belarus.

Cei mai activi protestatari au primit de la 12 la 17 ani de închisoare. Foto: Arhiva Adevărul

Oamenii legii din Belarus au reținut doi avocați care au distribuit ilegal datele personale ale participanților la procesul celor condamnați pentru revolte, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Interne din Belarus.

Astăzi, doi avocați au fost reținuți la Minsk sub suspiciunea că ar fi comis aceste fapte”, se arată pe canalul de Telegram al ministerului.

După cum a remarcat șeful adjunct al Direcției principale pentru combaterea crimei organizate și a corupției (GUBOPiK) a Ministerului Afacerilor Interne, Mihail Bedunkevich, angajații departamentului au primit informații că „datele personale ale angajaților GUBOP, Comitetului de investigație, Parchetului, judecătorului care a examinat dosarul penal au fost deliberat dezvăluite și plasate pe resurse extremiste de internet”. „Ca urmare a măsurilor luate, a fost stabilită implicarea unor avocați în transferul datelor cu caracter personal cuprinse în dosarul penal și care constituie secretul anchetei către inițiative extremiste din străinătate”, a spus Bedunkevich.

Potrivit acestuia, a fost stabilită și implicarea avocaților „în acțiuni de încălcare gravă a ordinii publice, care au fost comise în august 2020 și asociate cu protestele din orașul Minsk”.

Tribunalul Minsk a condamnat pe 6 septembrie un grup de protestatari (pe care îi numește anarhiști) la diverse pedepse cu închisoarea, găsindu-i vinovați de crearea unei organizații criminale, extremism, revolte și alte infracțiuni. Cei mai activi membri ai grupului au primit de la 12 la 17 ani de închisoare.

După cum a raportat anterior de către Comitetul de Investigații din Belarus, unii dintre acuzați, în perioada 2005-2020 au unit o serie de grupuri infracționale organizate create în Belarus și în alte țări pentru a desfășura activități criminale, inclusiv cunoscutele grupuri radicale ale anarhiștilor. mișcarea „Acțiunea revoluționară”, „Autoapărarea poporului „și” Dia revoluționară”, care sunt calificate de autoritățile belaruse ca formațiuni extremiste prin decizia Ministerului Afacerilor Interne și interzise în Belarus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”