Avocatul american al Simonei Halep, Howard Jacobs: „Vom analiza dacă vom da în judecată și alte persoane“

Avocatul american al Simonei Halep, Howard Jacobs: „Vom analiza dacă vom da în judecată și alte persoane“

Celebrul avocat american Howard Jacobs, cel care a condus apărarea Simonei Halep la TAS, spune, într-un interviu exclusiv pentru „Adevărul”, că va analiza cu Simona dacă vor acționa în instanță și alte persoane pentru nedreptățile suferite.

Howard Jacobs, avocatul celebru care a coordonat apărarea Simonei FOTO arhiva personală

Într-un interviu exclusiv acordat pentru „Adevărul” de la Los Angeles, primul acordat unei publicații din România, avocatul american Howard Jacobs, cel care a condus apărarea Simonei Halep și a apărat sute de sportivi în cariera sa, a vorbit despre acest caz ce a făcut ocolul lumii.

Printre foștii sportivi pentru care Howard Jacobs a reușit reducerea suspendării se numără Maria Șarapova (de la 24 de luni la 15 luni) și Lucian Bute (de la 3 ani la 6 luni). Cu ajutorul avocatului Howard Jacobs, Lucian Bute a reușit să demonstreze că suplimentul alimentar pe care îl consumase în primăvara lui 2016 era contaminat. Astfel, tribunalul a constatat că vina aparținea laboratorului din San Diego, cel care a preparat acel supliment prescris de preparatorul fizic Angel Heredia. Laboratorul a recunoscut problemele apărute și a ajuns la concluzia că unul dintre furnizorii chinezi a furnizat substanțe contaminate.

Howard Jacobs este avocat din 1990, fiind totodată și profesor la Southwestern Law School în Los Angeles.

Simona Halep poate participa din nou la turnee FOTO EPA

Simona Halep poate participa din nou la turnee FOTO EPA

Zâmbetul Simonei

ADEVĂRUL: Care au fost primele cuvinte pe care vi le-a spus Simona Halep după ce a aflat pe 5 martie 2024 că suspendarea sa a fost redusă?

HOWARD JACOBS: Îmi amintesc mai mult zâmbetul Simonei decât primele cuvinte pe care mi le-a spus când am avut un apel video, la scurt timp după comunicarea deciziei TAS.

- Ați fost sigur de la început într-un verdict favorabil pentru Simona Halep?

Întotdeauna am crezut că vom primi un verdict just și favorabil de la TAS.

- Care este opinia dumneavoastră privind procentul de vină al Simonei Halep și procentul de vină al echipei sale?

Îmi este dificil să comentez deocamdată asupra acestui aspect. Voi putea face comentarii în acest sens după ce voi vedea și analiza decizia integrală a TAS cu toate motivările sale.

- Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ordonat Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să-i plătească Simonei Halep suma de 20.000 de franci elveţieni, reprezentând onorariile sale juridice şi alte cheltuieli legate de procesul de arbitraj. Intenționați să cereți și alte daune în instanță, inclusiv de la echipa Simonei Halep?

Am demarat deja după cum știți o acțiune în instanță împotriva companiei care a furnizat suplimentul contaminat. Vom analiza în perioada următoare dacă și alte persoane trebuie trase la răspundere pentru ce i s-a întâmplat Simonei Halep.

- Care sunt lecțiile ce trebuie învățate din acest caz?

Încă nu am primit decizia completă a TAS, însă pot să vă spun că acest caz întărește ideea că jucătorii trebuie să fie foarte atenți ce suplimente iau.

- Cum a fost cazul Simonei Halep comparativ cu alte cazuri de sportivi importanți pe care i-ați apărat în cariera dumneavoastră?

Cazul Simonei Halep a fost unul dintre cele mai dure și intense cazuri din cariera mea, cu cei de la ITIA alocând resurse nelimitate pentru acest caz. Cu toate astea, nici sumele mari folosite de ITIA nu au putut învinge adevărul și dreptatea în cazul Simonei Halep.

Victoria Simonei Halep

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis marți, 5 martie 2024, apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

TAS a precizat că, odată cu reducerea suspendării Simonei la doar 9 luni, ea a scăpat de orice sancțiune, începând cu data de 6 iulie 2023. Pentru că sportiva din România fusese suspendată, începând cu 7 octombrie 2022. De aici apare totuși o mare problemă: Simona Halep a stat degeaba pe tușă vreo zece luni!

Pentru că, pe 6 iulie 2023, când i-a expirat suspendarea din ce scrie TAS acum, ea nu primise nici măcar prima decizie, cea de la Sport Resolutions. Practic, Simona a pierdut o perioadă importantă din cariera ei din cauza unei nedreptăți.

Simona Halep va primi o sumă de bani din partea ITIA. Concret, TAS a precizat că acest for o „să-i plătească Simonei Halep suma de 20.000 de franci elveţieni, reprezentând onorariile sale juridice şi alte cheltuieli legate de procesul de arbitraj“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?