Avocatul General al CJUE: Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de ieşire din UE

Avocatul General al CJUE: Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de ieşire din UE

Marea Britanie are dreptul de a retrage unilateral notificarea de retragere din Uniunea Europeană, conform opiniei prezentate marţi de Avocatul General pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit Reuters şi dpa.

'Avocatul General Campos Sanchez-Bordona propune ca Curtea de Justiţie să declare că Articolul 50 ... permite revocarea unilaterală a notificării intenţiei de retragere din Uniunea Europeană', a informat CJUE într-un comunicat.

A condiţiona decizia de renunţare la Brexit de acordul celorlalte 27 de state membre ar fi 'incompatibil' cu regulile referitoare la ieşirea din blocul comunitar, a argumentat Manuel Campos Sanchez-Bordona.

Opiniile Avocatului General nu sunt constrângătoare, dar CJUE tinde să le urmeze în deciziile sale finale.

Curtea Supremă a Scoţiei a sesizat CJUE pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.

Guvernul de la Londra a declarat că întrebarea este pur ipotetică, întrucât nu are intenţia de a reveni asupra deciziei de ieşire din UE.

Parlamentul de la Londra începe marţi cinci zile de dezbateri asupra Brexit-ului, înainte de votul din 11 decembrie cu privire la acordul încheiat de prim-ministrul Theresa May cu Uniunea Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...