Avocatul lui Trump s-a întâlnit cu un oligarh rus cu două săptămâni înainte de învestire

Un oligarh rus cu legături cu Kremlinul s-a întâlnit cu avocatul lui Donald Trump, Michael Cohen, la Turnul Trump din New York cu mai puţin de două săptămâni înainte de învestirea actualului preşedinte, a declarat vineri o sursă familiarizată cu această întâlnire, relatează Reuters.

În cadrul unei discuţii din biroul lui Cohen, aflat la etajul al 26-lea al acestui zgârie nori, avocatul a discutat cu omul de afaceri rus Viktor Vekselberg despre ameliorarea relaţiilor dintre Moscova şi Washington şi au stabilit să se întâlnească din nou la ceremonia de învestire, a relatat New York Times în premieră. Cotidianul îl citează pe Andrew Intrater, un american care a participat la întâlnire şi care se ocupă de investiţii în slujba lui Vekselberg.

Sursa, care a solicitat ca numele să-i fie ţinut sub anonimat, a confirmat telefonic pentru Reuters relatarea din New York Times.

Cohen şi un avocat al lui Intrater nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Ziarul a relatat că la câteva zile după învestirea lui Trump ca preşedinte în ianuarie 2017, firma lui Intrater Columbus Nova i-a încredinţat lui Cohen un contract de consultanţă de 1 milion de dolari, care este în prezent investigat de autorităţile federale americane.

Consilierul special Robert Mueller efectuează o investigaţie extinsă asupra presupuselor contacte şi tranzacţii dintre Trump, asociaţii săi şi Rusia, înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016.

Procurorii federali de la biroul procurorului general din Manhattan efectuează, între timp, o investigaţie separată asupra tranzacţiilor financiare ale lui Cohen.

Intrater a declarat pentru New York Times că Vekselberg, vărul şi cel mai mare client al lui, nu a cerut Columbus Nova să-l angajeze pe Cohen drept consultant.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

4 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

5 Procurorii din Bulgaria au găsit în timpul unei percheziții la un ministru o listă cu patroni de presă și afac…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor