Avocatul personal al lui Trump spune că el a redactat tweet-ul președintelui american despre Flynn

Avocatul personal al lui Trump spune că el a redactat tweet-ul președintelui american despre Flynn

Avocatul personal al lui Donald Trump, John Dowd, și-a asumat responsabilitatea pentru conținutul tweet-ului de sâmbătă al președintelui american despre concedierea fostului său consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn, o figură centrală în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, informează Reuters.

Într-un interviu cu Axios, John Dowd a declarat că mesajul pe Twitter a fost "greșeala mea" și că el este cel care a redactat tweet-ul care a ridicat și mai multe semne de întrebare pe tema tentativelor de a obstrucționa ancheta referitoare la Rusia. "Nu mai scriu mesaje pe Twitter", a mai spus el.

" A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte (Mike Pence — n.r.) și FBI-ul . El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției au fost legale. Nu era nimic de ascuns!" — așa suna mesajul postat sâmbătă de Trump pe Twitter.

Potrivit postului CNN, mesajul a atras imediat atenția criticilor lui Trump, unii calificând tweet-ul drept o posibilă recunoaștere a faptului că magnatul american a obstrucționat justiția, iar alții întrebându-se dacă nu cumva Trump știa că Flynn a mințit Biroul Federal de Investigații atunci când i-a cerut directorului de atunci al FBI, James Comey, să renunțe să-l mai ancheteze pe Flynn.

Congresmanul Adam Schiff, democratul de California care face parte din Comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanților, a scris pe Twitter: "Dacă este adevărat, domnule președinte, atunci de ce ați așteptat atâta ca să-l concediați pe Flynn? De ce nu ați luat nicio măsură decât atunci când minciunile lui au fost expuse public? Și de ce ați făcut presiuni asupra directorului Comey 's-o lase baltă'"?

Walter Shaub, fost director al Oficiului SUA pentru Etică Guvernamentală, a răspuns mesajului lui Trump tot pe Twitter: "... pur și simplu nu m-am putut abține să nu comentez despre Flynn. RECUNOAȘTEȚI oare că ați știut că Flynn a mințit FBI atunci când i-ați cerut lui Comey să-l lase în pace pe Flynn?" Într-un mesaj ulterior, Shaub a adăugat: "Spuneți-ne, @realDonaldTrump, știați că Flynn a mințit FBI atunci când consilierul prezidențial Don McGahn i-a dat peste nas lui Yates (Sally Yates, fostul procuror general interimar al SUA — n.r.) atunci când ea încerca să avertizeze Casa Albă că Flynn este compromis? Știați că Flynn a mințit FBI când, câteva zile mai târziu, ați concediat-o pe Yates după acest avertisment?"

"ASTA ESTE OBSTRUCȚIONAREA JUSTIȚIEI. @POTUS recunoaște acum că ȘTIA că Michael Flynn a mințit FBI. Și totuși, Trump a încercat să influențeze sau să oprească ancheta FBI asupra lui #Flynn", a scris pe Twitter și congresmanul democrat Ted Lieu.

Iar un fost consilier principal al președintelui Barack Obama, Dan Pfeiffer, a scris tot pe Twitter: "Dacă Trump continuă să recunoască faptul că a obstrucționat justiția, atunci poate că Ty Cobb (consilierul special al Casei Albe însărcinat cu gestionarea răspunsului juridic și mediatic în cazul investigației privind Rusia — n.r.) are dreptate când spune că ancheta lui Mueller (Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidențial din SUA din 2016 — n.r.) s-ar putea încheia mai repede decât ne închipuim".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...