Avocatul Poporului: Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia nu poate acorda asistență în cazul familiei Bodnariu

Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia precizează, într-un răspuns către Avocatul Poporului, că nu poate acorda asistență în cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet).

Avocatul Poporului informează, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES, că a primit un răspuns în acest caz, în urma unei adrese înaintate pe 23 decembrie 2015, în legătură cu situația familiei Bodnariu.

În document, reprezentanții Ombudsman-ului pentru copii din Norvegia precizează că primesc "multe sesizări privind situații care afectează copiii". "Ombudsman-ul pentru copii nu este autorizat să decidă cazuri sau să anuleze decizii guvernamentale (Ombudsman-ul pentru copii, directive, sectiunea 1). Prin urmare, nu putem acorda asistență concretă în cazuri individuale, în scopul de a schimba deciziile luate de către, de exemplu, Serviciile pentru Bunăstarea Copiilor sau un Directorat. În astfel de cazuri, rolul nostru este acela de trimite cazul către agenția competentă", se explică în răspuns.

Reprezentanții Ombudsman-ului pentru copii adaugă faptul că "Guvernatorul Districtului este responsabil pentru supravegherea activităților Serviciilor Municipale de Protecție a Copilului (Barnevernet). Această responsabilitate include soluționarea petițiilor legate de gestionarea cazurilor de către serviciile de protecție a copilului".

În răspunsul adresat Avocatului Poporului, din 8 ianuarie 2016, și Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger, afirma că "la acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului".

Avocatul Poporului susține că va continua demersurile pentru clarificarea situației în care se află familia Bodnariu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul