Avocatul Poporului recomandă preşedinţilor CJ Bacău şi Neamţ măsuri pentru plata drepturilor personalului DGASPC

Avocatul Poporului recomandă preşedinţilor CJ Bacău şi Neamţ măsuri pentru plata drepturilor personalului DGASPC

Avocatul Poporului recomandă preşedinţilor CJ Bacău şi CJ Neamţ măsuri pentru alocarea prin hotărâre de consiliu judeţean a sumelor necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului DGASPC din cele două judeţe, pentru perioada neacoperită din anul în curs şi pentru a achita contribuţiile aferente salariilor.

De asemenea, li se mai recomandă să continue demersurile către Guvern şi Ministerul Finanţelor Publice în vederea alocării pentru aceste judeţe de sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru susţinerea serviciilor sociale publice destinate protecţiei copilului şi persoanelor adulte cu handicap.

Avocatul Poporului le recomandă directorilor DGASPC Bacău şi Neamţ să continue demersurile pentru alocarea de către CJ a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului celor două instituţii pentru perioada rămasă din anul în curs şi să ia toate măsurile necesare pentru plata cu prioritate a restanţelor referitoare la contribuţiile aferente salariilor pentru august şi septembrie, respectiv pentru septembrie şi octombrie la Neamţ.

În aceste cazuri Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în urma apariţiei unor articole în presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...