Avocatul Rudy Giuliani: Discuţiile despre un Trump Tower la Moscova au continuat şi după iunie 2016

Avocatul Rudy Giuliani: Discuţiile despre un Trump Tower la Moscova au continuat şi după iunie 2016

Discuţiile despre un important proiect imobiliar la Moscova al companiei lui Donald trump s-au prelungit şi după iunie 2016, iar miliardarul a fost ţinut la curent în timp ce candida alegerile prezidenţiale, a recunoscut duminică avocatul personal al preşedintelui american, Rudy Giuliani, potrivit AFP.

Această mărturisire a lui Giuliani survine înaintea unei noi audieri în Congres, la 7 februarie, a fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen.

Condamnat în decembrie la trei ani de închisoare pentru diverse ilegalităţi, Michael Cohen a recunoscut că a minţit Congresul în legătură cu o clădire turn de 100 de etaje a companiei lui Trump la Moscova, afirmând că discuţiile cu oficialii ruşi s-au încheiat în ianuarie 2016.

El a avansat o altă dată, iunie 2016, pentru sfârşitul acestor negocieri care au rămas fără rezultat.

Însă duminică, Giuliani a spus că discuţiile dintre Trump şi avocatul său ar fi continuat până la alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie 2016.

"Ele nu au fost extrem de dense, dar da, au existat discuţii", a declarat el la NBC, adăugând că că ele au durat "probabil până în octombrie sau noiembrie" şi că "ei au putut discuta în toată această perioadă".

Avocatul a adăugat că discuţiile despre proiectul imobiliar nu au mers niciodată foarte departe, nedepăşind stadiul scrisorii de intenţie.

Donald Trump a afirmat de nenumărate ori că nici el şi nici colaboratorii săi nu au fost legaţi de interese ruseşti şi nici nu au purtat discuţii cu cetăţeni ruşi în timpul campaniei electorale.

Joi seară, site-ul de ştiri BuzzFeed News a transmis că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în timpul audierii sale în Congres în 2017 în legătură cu cu discuţiile despre acest proiect imobiliar.

Aceste dezvăluiri potenţial explozive au fost apoi calificate drept "inexacte" de procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu anchetarea unei eventuale înţelegeri între ruşi şi echipa de campanie a lui Donald Trump.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

5 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...