Aya, fetița născută sub dărâmăturile cutremurului din Siria, a fost mutată din spital din cauza temerilor de răpire

Aya, fetița născută sub dărâmăturile cutremurului din Siria, a fost mutată din spital din cauza temerilor de răpire

Risc Seismic

Micuța Aya, născută în timpul cutremurului din Siria, de săptămâna trecută, și găsită sub ruinele casei sale, a fost mutată din spitalul în care era internată. Autoritățile au luat o astfel de măsură din cauza temerilor că ar putea fi răpită.

Aya s-a născut sub dărâmăturile cutremurului care a lovit Siria și Turcia Foto Profimedia

Fetița era deja supravegheată de polițiștii locali, însă luni, spitalul în care se afla a fost luat cu asalt de persoane înarmate. Directorul unității medicale, care a fost bătut de atacatori, bănuiește că o anumită asistentă ar fi încercat să răpească bebelușul.

Măsuri suplimentare de protecție pentru Aya

Direcția de Sănătate Afrin a luat o nouă măsură de precauție pentru, pentru a o proteja pe micuță de posibile răpiri și fraude de adopție, a declarat o sursă pentru BBC . Potrivit acesteia, Aya a fost mutată într-o „locație sigură” de către o autoritate sanitară.

După incidentul viloent de la începutul săptămânii, șeful Direcției de Sănătate, dr. Ahmad Hajj Hassan, a negat afirmațiile de pe rețelele de socializare potrivit cărora s-ar fi încercat răpirea fetiței.

Acuzațiile de răpire au fost o neînțelegere. Aceasta a fost o problemă în întregime internă legată de spital și nu a avut nicio legătură cu copilul”, a spus el pentru BBC.

Săptămâna trecută, mii de oameni s-au oferit să adopte „bebelușul minune” , după ce povestea supraviețuirii sale miraculoase a fost relatată, pe larg, de presa locală și internațională.

Reprezentanții Direcției de Sănătate sunt însă hotărâți să prioritizeze bunăstarea micuței și să acționeze cu prudență în procesul de adopție, potrivit sursei.

Mama fetiței a intrat în travaliu la scurt timp după ce casa familiei lor, din orașul Jindayris, a fost distrusă de cutremurul de 7,8 grade care a lovit în sudul Turciei, pe 6 februarie. Femeia a murit după ce a născut-o pe Aya, care era încă legată de cordonul ei ombilical, când a fost găsită de salvatori. Tatăl Ayei, patru frați și o mătușă au fost, de asemenea, uciși în dezastrul provocat de cutremur.

Imagini dramatice, distribuite pe rețelele de socializare, au arătat un bărbat purtând pe brațe micuța acoperită de praf, după ce a fost scoasă de sub dărâmături.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...