Baboi (Ministerul Justiției): Fiecare dosar la DNA reprezintă nu un motiv de bucurie, ci un eșec de management

Baboi (Ministerul Justiției): Fiecare dosar la DNA reprezintă nu un motiv de bucurie, ci un eșec de management

Fiecare dosar la DNA reprezintă nu un motiv de bucurie și satisfacție în sine, ci un eșec de management, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Justiției Adrian Baboi-Stroe.

"Au fost subliniate în raportul de audit (...) slăbiciunile în activitatea de prevenire a corupției, în special prin activitatea managerială în instituții. Concluzia raportului de audit prezentată de experți acum este convergența cu principiul pe care vrem să-l introducem în noua strategie și anume că fiecare dosar la DNA reprezintă, de fapt, nu un motiv de bucurie și satisfacție în sine, ci reprezintă un eșec de management. Deci, pentru instituția în care un lucrător a fost trimis în judecată și condamnat în final pentru corupție vorbim de un eșec de management și acest principiu trebuie aplicat în întreg sectorul public", a afirmat Baboi-Stroe, la prezentarea evaluării externe a impactului Strategiei Naționale Anticorupție 2012-2015 în România.

El a spus că acțiunea anticorupție nu trebuie să se desfășoare doar la nivel de combatere prin mijloace penale de către DNA sau prin controale administrative de către ANI, așa cum s-a întâmplat până acum, ci trebuie să existe o parte de prevenire foarte puternică în instituții, înainte ca "incidentele de integritate să se producă".

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?