Bacău: Europarlamentarul Dragoş Benea, rănit după ce a intrat cu bicicleta într-un autoturism; o maşină i-a tăiat calea

Bacău: Europarlamentarul Dragoş Benea, rănit după ce a intrat cu bicicleta într-un autoturism; o maşină i-a tăiat calea

Preşedintele filialei PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, s-a rănit, miercuri, după ce a intrat cu bicicleta într-un autoturism staţionat, din cauza faptului că un alt autoturism i-a tăiat calea.

Modul în care s-a produs accidentul a fost relatat, pe pagina de Facebook , chiar de Dragoş Benea.


"Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracţiune de secundă! Domnilor şoferi, oferiţi respect cicliştilor pentru că nu sunteţi singuri pe străzi! În această dimineaţă, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel. Pentru a evita o coliziune cu consecinţe potenţial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar. În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecţie şi echipament reflectorizant adecvat", a povestit Dragoş Benea.

Europarlamentarul a adăugat că a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

"Atrag atenţia, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toţi participanţii la trafic, inclusiv pentru cicliştii cu care - vor, nu vor - împart arterele rutiere. A practica ciclismul nu trebuie să fie un "sport extrem", iar şoferii trebuie să ia exemplu din ţările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roţi", a mai spus Dragoş Benea.

Liderul PSD Bacău a primit îngrijiri medicale la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, după care a fost lăsat să plece acasă.

Dragoş Benea este cunoscut ca un ciclist împătimit care face dese escapade pe bicicletă, atunci când timpul îi permite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...