Bacău: O treime dintre persoanele testate gratuit pentru SARS-CoV-2 în cadrul programului "OXIGEN", depistate pozitiv

Bacău: O treime dintre persoanele testate gratuit pentru SARS-CoV-2 în cadrul programului "OXIGEN", depistate pozitiv

O treime dintre persoanele testate gratuit pentru SARS-CoV-2, în cadrul programului "OXIGEN" derulat de Primăria Bacău, au fost depistate pozitiv, a declarat, miercuri, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

În cele două zile de la demararea programului au fost testaţi 126 băcăuani, iar la 47 dintre aceştia a fost depistat virusul.

"Asistăm la o rată de pozitivare mare a celor simptomatici, deducând astfel necesitatea şi utilitatea acestui program, întrucât persoanele depistate şi reconfirmate prin testare RT-PCR vor fi supuse protocolului de carantinare şi tratament. (...) Împreună, dând dovadă de responsabilitate şi simţ civic, vom depăşi aceste momente grele şi vom reveni pe un făgaş normal, vă asigur că voi depune toate eforturile în acest sens", a scris, pe Facebook, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Primăria Bacău, cu sprijinul unor sponsori, a demarat la începutul acestei săptămâni un program de testare gratuită pentru depistarea SARS-CoV-2, intitulat "OXIGEN".

Testările se fac la recomandarea medicului de familie, la Spitalul de Pneumoftiziologie, în intervalul orar 10,00 - 18,00, după înscrierea pe platforma on-line https://testaregratuita.municipiulbacau.ro/. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 S-a întâmplat în Germania!

5 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!