Bacău: Omul de afaceri Viorel Rusu, denunțător în mai multe dosare de corupție, a fost reținut de procurori

Bacău: Omul de afaceri Viorel Rusu, denunțător în mai multe dosare de corupție, a fost reținut de procurori

Omul de afaceri Viorel Rusu, proprietarul unor firme de construcții din Bacău, a fost reținut, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, urmând a fi adus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Viorel Rusu s-a făcut cunoscut pe lângă activitățile economice desfășurate în domeniul contrucțiilor și comerțului cu autoturisme și prin denunțurile formulate în dosarul de corupție în care sunt judecați fostul ministru de interne Gabriel Berca și ex-deputatul Mihai Banu, dar și în cel în care este acuzat pentru acte de corupție primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache.

Potrivit procurorului Constantin Botezatu, purtătorul de cuvânt la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel pentru cercetări vizând "o infracțiune de participație improprie la abuz in serviciu și patru infracțiuni de fals în declarații".

Purtătorul de cuvânt al PCA Bacău a mai precizat faptul că Viorel Rusu va fi prezentat unei instanțe de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria