Bacău: Omul de afaceri Viorel Rusu, în arest la domiciliu pentru de 30 de zile

Bacău: Omul de afaceri Viorel Rusu, în arest la domiciliu pentru de 30 de zile

Omul de afaceri Viorel Rusu, proprietarul unor firme de construcții din Bacău, reținut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru cercetări vizând "o infracțiune de participație improprie la abuz in serviciu și patru infracțiuni de fals în declarații", va rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Bacău au respins ca fiind nefondată cererea anchetatorilor de arestare preventivă.

Potrivit deciziei magistraților, omul de afaceri, acționat majoritar la trei firme din Bacău, nu are voie să părăsească domiciliul, să se întâlnească direct ori indirect cu martorii și trebuie să se prezinte în fața instanței ori de câte ori va fi chemat în perioada de arest la domiciliu, altfel riscând arestarea preventivă.

Viorel Rusu s-a făcut cunoscut, pe lângă activitățile economice desfășurate în domeniul contrucțiilor și comerțului cu autoturisme, prin denunțurile formulate în dosarul de corupție în care sunt judecați fostul ministru de interne Gabriel Berca și fostul deputat Mihai Banu, dar și în cel în care este acuzat pentru acte de corupție primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache.

Potrivit comunicatului remis AGERPRES de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, la datele 20.02.2013, 05.06.2013, 17.07.2013 și 02.10.2014 Viorel Rusu ,,a făcut declarații necorespunzătoare adevărului în fața notarului, susținând, cu ocazia înstrăinării către terți a unor apartamente că bunurile ce fac obiectul vânzării nu fac obiectul vreunui litigiu pe rol".

'Totodată, la data de 04.02.2009, a prezentat în fata registratorilor din cadrul OCPI Bacău acte incomplete ce au avut ca efect înscrierea dreptului de proprietate deplină asupra unei construcții (bloc de locuințe), determinând producerea unui prejudiciu bugetului de stat în valoare de 468.960,6 lei (valoare ce urmează a fi actualizată printr-o expertiza contabilă)", se mai menționează în documentul remis de PCA Bacău.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....