Bacău: Primarul Cosmin Necula cere demisia lui Dragoş Benea de la conducerea filialei PSD

Bacău: Primarul Cosmin Necula cere demisia lui Dragoş Benea de la conducerea filialei PSD

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, i-a cerut, miercuri, preşedintelui filialei judeţene a PSD, Dragoş Benea, să demisioneze din funcţie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cosmin Necula îi solicită lui Dragoş Benea să îşi asume eşecul pierderii alegerilor prezidenţiale.

"Ipocrizie şi ticăloşie fără limite! Benea obţine un scor penibil la Bacău însă îi cere demisia celei care pierde dezastruos dar pe care a susţinut-o până acum două zile. Mai mult, preia o nouă funcţie de vicepreşedinte în noua conducere a PSD. Baronul - vicepreşedinte regional cu cel mai mic scor obţinut vreodată de PSD Bacău!? Concluzia este una singură: Benea ar trebui să îşi dea demisia de la PSD Bacău! Să îşi asume eşecul spre care a dus organizaţia şi să fie solidar cu Dăncilă. Altfel, de aici încolo impostura politică va conduce PSD Bacău", a scris primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

În luna mai, Cosmin Necula a cerut demisia din funcţia de prim-ministru a Vioricăi Dăncilă, după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, şi a solicitat ca partidul să intre în opoziţie.

Pe 29 septembrie, Comitetul Executiv al PSD Bacău a decis dizolvarea Biroului Politic Local de conducere şi retragerea sprijinului politic pentru primarul Cosmin Necula, după ce acesta a adus o serie de critici Guvernului Dăncilă cu privire la alocarea fondurilor către administraţia locală.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, deputatul Lucian Şova a fost numit preşedinte interimar al filialei, iar deputatul Costel Dunava a fost numit preşedinte executiv.

În ultima săptămână de campanie electorală a primului tur de alegeri prezidenţiale, primarul municipiului Bacău a anunţat că îl susţine pe Mircea Diaconu.

A doua zi după rezultatele primului tur, Cosmin Necula a scris, pe pagina lui de socializare, că multor membri ai PSD "le-a fost ruşine să tragă" în campania electorală pentru Viorica Dăncilă.

Pe 13 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea din partid a lui Cosmin Necula.

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat în judeţul Bacău de Klaus Iohannis, cu 61,97%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...