Bacău: Șase autocamioane au ars într-o parcare în urma unui incendiu; nu s-au înregistrat victime

Bacău: Șase autocamioane au ars într-o parcare în urma unui incendiu; nu s-au înregistrat victime

Un număr de șase autocamioane aflate într-o parcare privată din municipiul Bacău au ars, duminică dimineața, în urma unui incendiu provocat de un scurt circuit electric la una din mașini.

,,Nu s-au înregistrat victime omenești, în preajmă neaflându-se nici o persoană, dar pagubele materiale sunt foarte mari, cinci mașini arzând în proporție de 90 la sută, iar una aproximativ 40 la sută", a precizat, pentru AGERPRES, căpitanul Andrei Grecu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău.

Potrivit acestuia, incendiul s-a propagat foarte repede și pagubele au fost mari pentru că ,,distanțele dintre mașinile parcate erau foarte mici, mai puțin de un metru". Pe lângă autocamioanele distruse, pagubele materiale includ și încărcăturile din cinci dintre cele șase autocamioane, fiind vorba de materiale construcții ori produse alimentare.

,,S-a intervenit foarte repede, parcarea aflându-se foarte aproape de locația Detașamentului de pompieri, dar focul se extinsese rapid, fapt atestat și de imaginile oferite de camera de supraveghere a zonei. Se vede clar, în doar cinci minute incendiul cuprinde mașinile. Am reușit să izolăm focul, existând pericolul ca incendiul să se propage și la celelalte mașini din parcare ori să producă o explozie (...) iar după mai bine de o oră de intervenție focul a fost stins complet", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

El a mai declarat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost declanșat de un scurt circuit produs la bordul unuia dintre autocamioane.

,,Constatarea am făcut-o atât pe baza imaginilor furnizate de camera video din zonă, care relevă clar de unde au izbucnit flăcările, dar și din cercetarea directă, în cursul căreia s-au găsit urmele unei instalații improvizate ce a dus la supraîncălzirea firelor electrice de la un casetofon", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

În prezent, la fața locului sunt în desfășurare și investigațiile făcute de polițiști.

AGERPRES / (AS — autor: Cornel Cepariu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”