Back to school cu rechizite cool

Back to school cu rechizite cool

Mai sunt câteva zile și clopoțelul va suna pentru un nou an școlar. Back to school nu este doar despre rechizite, este și despre tehnologie necesară pentru a putea duce la bun sfârșit proiecte, despre laptopuri și imprimante, poate și un telefon nou sau un smartwatch.  

Pentru a-l pregăti pe cel mic de școală, am făcut o listă cu cele mai importante rechizite, dar te vom ajuta să alegi și cel mai bun laptop în funcție de buget și de specificațiile acestuia.

Laptop

Cu toții ne dorim cel mai bun laptop. Un laptop care să nu fie foarte scump și care să facă față provocărilor din noul an școlar, dar să-l ajute pe copilul tău să-i învingă pe colegi în competițiile de gaming.

Anul acesta Guvernul României a reluat Programul EURO 200. Astfel, dacă te-ai înscris în acest program, poți beneficia de un decont în valoare de 200 euro pe care îl poți valorifica în magazinele fizice. 

Laptop copii

Laptopul este dispozitivul cel mai folosit după telefon. Acesta este ușor, compact și performant. Îl poți lua cu tine oriunde, la fel și copilul tău. A trecut vremea proiectelor pe fișe. Un laptop conectat la tabla interactivă, transformă orice proiect într-unul de succes.

Un laptop bun trebuie să îndeplinească mai multe cerințe: să-ți ofere performanță de utilizare zilnică, să aibă o autonomie a bateriei foarte bună și un design modern. Noua generație de laptopuri asigură performanța multitasking datorită procesoarelor Intel sau AMD. Astfel, ai excelență la cele mai înalte standarde de performanță.

Laptop gaming

Laptopurile de gaming de ultimă generație oferă performanța unui PC. Acestea au o placă video puternică, memorie RAM generoasă și un procesor pe care pot rula cele mai noi jocuri. Laptopul de gaming este ideal pentru copii atât la școală, cât și acasă. 

Un laptop de gaming poate ajuta copiii și la cursurile de Robotică și Programare, acolo unde li se cer aplicarea cunoștințelor de codare, dar și creare de conținut sau controlul unui robot. Laptopurile de gaming sunt portabile, dar nu fac nici compromisuri în ceea ce privește performanța.

Laptopurile de gaming au dimensiuni generoase ale ecranelor, o rată de refresh mare și o rezoluție bună. 

Atunci când vrei să alegi un laptop de gaming, ține cont de CPU, de memoria RAM și de placa video. De asemenea, un laptop cu un CPU puternic ar putea să aibă o baterie mai slabă. Laptopul de gaming trebuie să aibă 16 gb de RAM, minim.

Rechizite școlare

Am ajuns și la capitolul ghiozdan, rucsac sau geantă pentru școală, dar și dotarea acestora cu tot ce este necesar pentru buna desfășurare a procesului de învățare. Fie că alegi să cumperi rechizite online sau să le achiziționezi direct din magazinele dedicate, vei găsi o gamă variată, pe gustul și celui mai mofturos copil.

Ghiozdane

Ghiozdanul nu mai este doar un simplu accesoriu pentru transportarea cărților și caietelor. Fiecare copil își dorește un ghiozdan care vorbește despre personalitatea lui, despre eroul sau personajul lui preferat. Astfel, găsești ghiozdane de fete și ghiozdane băieți, ghiozdane troler și ghiozdane tip rucsac.

Ține cont dacă ghiozdanul este ergonomic, pentru a preîntâmpina problemele de postură ale copilului sau apariția durerilor de spate. Dincolo de aspect, ghiozdanul trebuie să fie stabil și ușor de reglat, să asigure distribuirea uniformă a greutății. Padding-ul, buretarea, atenuează tensiunea care este pusă pe spate de greutatea ghiozdanului.

De asemenea, un ghiozdan ergonomic bun are burete inclusiv pe bretele. Dacă știi că cel mic are probleme cu spatele, alege un ghiozdan ergonomic care să dispună și de curele suplimentare la baza pieptului. Acestea asigură distribuirea uniformă a greutății, dar fixează și foarte bine ghiozdanul.

Dacă ai un copil care merge la grădiniță, caută un ghiozdan pentru grădiniță sau un rucsac copii mici, unul cu Lego, Minecraft, sau personaje din desenele animate pe care le urmărește.

Caiete

Caiet dictando, caiet tip 1 sau 2, caiet studențesc, caiet cu foaie velină sau caiet cu spirală. O multitudine de oferte și modele. Poate fi copleșitor pentru un părinte care este la primul copil care începe școala. Dacă nu vrei să te întâlnești cu sutele de părinți care caută și ei rechizite pentru începutul școlii, ar fi bine să le comanzi online. Găsești aceleași oferte și modele, dar scapi de aglomerație și economisești timp.

În funcție de ciclul școlar în care se află copilul, alege rechizitele potrivite. Pentru elevii din clasele primare vei avea nevoie de caiete tip 1 și tip 2, dar și caiete dictando sau caiete cu foaie velină. Pentru cei de la gimnaziu și liceu poți alege caiete studențești cu spirală sau normale.

La fel ca și în cazul ghiozdanelor și caietele trebuie alese în funcție de preferințele animate ale copilului sau mai simple pentru cei care sunt la liceu. Un stilou asortat, dar și un penar modern va face din copilul tău un trendsetter al clasei.

Dacă vrei să scapi de eventualele probleme cauzate de modelele pe care le-ai ales, implică-l și pe cel mic atunci când le achiziționezi. Veți petrece și timp împreună, și-i vei arăta că te interesează și alegerile lui.

Școala poate fi cool când găsești rechizite cool. Alege-le pe cele care transformă orice început de școală solicitant, într-unul care îi asigură copilului un start bun.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...